WebshopCímke

40 éve Austro Diesel

2022. 05. 10.

Negyven éve megbízható Partner a mezőgazdaságban

Az Austro Diesel GmbH., a Massey Ferguson termékek kizárólagos importőre a Közép-Kelet Európai régióban megalapításának 40. évfordulóját ünnepli. A vállalat 1982 óta jelent mércét az ügyfélközpontúság, illetve a megbízhatóság terén, ami a professzionális tanácsadásban, kiemelkedő szerviz szolgáltatásban és az évtizedes együttműködésben ölt testet a Gazdálkodókkal. A cég munkájának a magját az elégedett Vásárlók jelentik.

A Bécsben tartott, különleges „FARMOUS 40” rendezvénnyel ünnepelte a vállalat a jubileumát 450 Közép-Kelet Európai kereskedelmi Partnerrel, az Austro Diesel saját dolgozóival, a Massey Ferguson képviselőivel, az anyakonszern AGCO és más fontos társcégek vezetőivel együtt.   

„Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy egy ennyire stabil vállalatot építettünk fel, ami a dolgozók, az üzleti partnerek és a Gazdálkodók számára is állandóságot biztosít. Ezért a hatalmas teljesítményért szeretnék minden egyes résztvevőnek hatalmas köszönetet mondani“ – nyilatkozza ing. Johann Gram, az Austro Diesel GmbH. ügyvezető igazgatója.

ing.jpg (363 KB)

Ing. Johann Gram, az Austro Diesel GmbH. ügyvezetője az Alsó-Ausztriai Gazdasági Kamara elismerő oklevelét veszi át a vállalat 40 éves fennállásának ünneplése közben.

Teljesítményre építő sikeres növekedés

Az eredmények gerincét ma a több mint 100 márkakereskedő Partner nyújtja, immár 11 országban. A sikerek alapja azonban 1982-re nyúlik vissza: Ing. Huber Pölz ekkor alapította meg az Austro Diesel-t két márkának a képviseletével, a Massey Fergusonéval és a Fermecével.

1988-ban a Tarbuk Gruppe átvette az Austro Diesel-t, akik három pillérre bővítették a kínálatot: a Massey Ferguson képviselte a mezőgazdasági gépeket, a Case és a Fermec az építőipart, a Pimespo pedig az anyagmozgatást.

1991-ben érkezett el az első külföldi bővítés ideje, amikor is a kiváló vevőszolgálati osztály révén az Austro Diesel elkezdett alkatrészeket értékesíteni különböző partnereknek Csehországba, Szlovákiába és Magyarországra.

1999-ben az Austro Diesel megkapta a gépértékesítési jogokat is Csehországra és Szlovákiára, illetve 2003-ban Magyarországra.

2003-ban Ing Johann Gram menedzsment által végrehajtott kivásárlást vitt véghez: „a folyamat lényege az volt, hogy az Austro Diesel a fő erősségére, a Massey Fergusonra tudjon koncentrálni és tökéletes ügyfél kiszolgálást tudjon nyújtani a márkához“ – magyarázza el Gram Úr.

2013-ban az Austro Diesel megkapta a kizárólagos kereskedelmi jogokat a balkán országaira is, névszerint Szlovéniára, Horvátországra, Szerbiára, Koszovóra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára és Montenegróra.

2018-ban az Austro Diesel a Massey Ferguson révén „full-liner”, azaz teljes mezőgazdasági termékpalettát kínáló vállalattá vált. Ekkor jelentek meg a Massey Ferguson szálastakarmány gépei: kaszák különböző szársértő opciókkal, rendterítők, rendképzők, körbálázók és bálázó-csomagoló kombinációk.

2020-2022 között az Austro Diesel jelentős szállítási késedelem és leállás nélkül küzdött meg a Covid-19 krízissel. Ez többek között a motivált márkakereskedői hálózatnak, a kiváló alkatrészkészletnek és nem utolsósorban az Austro Diesel dolgozóinak volt köszönhető.  Sőt, 2020-ban és 2021-ben is 15%-os forgalom-növekedést sikerült elérnie a cégnek.

 

40 éve szakértő társa a Mezőgazdaságban

Ha a tények mögé nézünk, láthatjuk, hogy az előző négy évtizedben egy megbecsült, szakértő és megbízható Partnerré nőtte ki magát a cég, nemcsak Ausztriában, hanem minden Gazdálkodó számára a Közép-Kelet Európai régióban. Az újítási szellem, a találékonyság és a folyamatos fejlődési vágy az Austro Diesel piaci helyzetét felépítette, majd mára be is biztosította.  

 Az Austro Diesel több mint 100 önálló, erős márkakereskedő- és szervizpartnert szolgál ki, ami azt jelenti, hogy 50.000 MF traktort és 2.000 MF kombájnt lát el a vállalat szaktudással tizenegy országban: Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban.

Az Austro Diesel Schwechaton található oktatási központjában zajlik az értékesítő, szervizellátó és alkatrésszel foglalkozó Kollégák képzése. A cég hitvallása szerint, aki a képzésre és fejlesztésre folyamatosan áldoz, csak az lehet hosszútávon sikeres, illetve kizárólag ilyen környezetben lehetséges motivált és szakképzett csapatot összeállítani

 

bécs.jpg (650 KB)

A Bécsben tartott ünnepségen 450 meghívott ünnepelte az Austro Diesel GmbH. születésnapját, köztük saját dolgozók, több mint 100 márkakereskedő Partner képviselői 11 országból, illetve az anyakonszern - AGCO - felsővezetői is.

 

Piacvezető alkatrész-kiszolgálás

Az Austro Diesel piacvezető alkatrész-ellátást épített ki, amelyben a kereskedelmi partnereit éjszakai szállítással - a lehető leggyorsabban - szolgálja ki. Ez hatalmas előnyt és hozzáadott értéket jelent Gazdálkodó Partnereinknek, amit nemcsak a munkával teli betakarítási időszakban, hanem egész évben kiélvezhetnek.  Az Ügyfelek kezelése és szaktanácsadással való ellátása hét nyelven mára magától értetődő folyamattá vált. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a rendszer hatékonysága által az Austro Diesel a Covid-19 krízis alatt is zavartalanul tudta leszállítani a megrendelt gépeket és alkatrészeket, mindegyik felsorolt országba.

 

Díjnyertes mezőgazdasági technológia

Az Austro Diesel termékkínálatának a szívében a minőségi MF betakarítógépek, MF szálastakarmány gépek és MF teleszkópos rakodók mellett természetesen az MF traktorok állnak.  Egy közülük, de kiemelten fontos a vadonatúj MF 8S széria. A rendkívül innovatív és kényelmes traktor legutóbb a 2022-es év “Mezőgazdasági Gépe” díjat nyerte el a 180-400 lóerős versenykategóriában. A szakértő zsűri a díjazás során kiemelte a modern és minőségi fülkét, valamint az okosan megtervezett füstgázkezelő rendszert, amely a dízel részecskeszűrő alkalmazását oldja meg problémamentesen. 

Azonban nem ez volt az egyetlen elismerés, amit az MF 8S megkapott eddig: a legfontosabbakat kiemelve elnyerte a 2021-es „Év Traktora Díjat“, a 2021-es „Red Dot“ termék formatervezési díjat és Magyarországon az AGROmashEXPO 2022-es „Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíját“ is.

„Ezek a nemzetközi elismerések különlegessé teszik a 2022-es jubileumi évünket, ami egyébként a Massey Ferguson alapításának is a 175. évfordulója, tehát a gyártó is jubilál idén“ – fejezi ki örömét Ing. Johann Gram.

 

Az Austro Diesel készen áll a jövőre

Az előző 40 év elhívatottsága, hogy mindig a legtöbbet nyújtsuk, szerviz terén a gépekhez csak a legmagasabb színvonalon szabad szolgáltatást kínálnunk és, hogy mindent megtegyünk azért, hogy az MF vásárlók gépeit működőképesen tartsuk megköveteli az Austro Diesel által előírt kompetenciákat: kimagasló szaktudás, maximális piaci és ügyfél fókusz, megbecsült partneri kapcsolatok nemcsak a Gazdálkodókkal, de a vállalat dolgozóival és üzleti partnereivel szemben is. Továbbá ezekből is ki kell emelni, hogy a jövőben is a legjobb alkatrész-ellátást és vevőszolgálatot kívánjuk biztosítani minden országban. Ha ezeket a vezérelveket kombináljuk a Massey Ferguson kiváló és teljes körű termékkínálatával, akkor láthatjuk, hogy olyan biztos jövőt építünk, ami tökéletesen megfelel a modern mezőgazdaság kihívásainak.

traktor.jpg (410 KB)

A dekorációban megbújva a vendégek már élőben láthatták a legújabb Massey Ferguson traktorszériákat is (MF 6S, MF 7S), amelyek idén nyártól lesznek elérhetők a márkakereskedéseken.

Fotók: Philipp Lipiarski

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen