Elmarad 2021 januárban az Agrárgépshow!

2020. szeptember 23.


A MEGFOSZ hivatalos tájékoztatását változtatás nélkül közöljük.

"2020.09.21-én délután összeült a MEGFOSZ elnöksége és a tanácskozás során több napirendi pont mellett döntés született az Agrárgépshow-Budapest 2021 kiállítással kapcsolatban.


A megbeszélés folyamán a pavilonok árdifferenciálásáról, az alapelvek finomhangolásáról született volna döntés. Az elmúlt napokban azonban számos megkeresés érkezett a tagság részéről, hogy az elnökség gondolja át a rendezvény megtartását a jelen bizonytalan helyzetben.


Az elnökség hosszas egyeztetés után kivizsgálta a kérdést és arra a megállapításra jutott, hogy a legfontosabb az egészség, az emberélet megóvása, értve ezalatt a gépforgalmazó kollégák, a termelők és a látogatók teljes körét. A jelenlegi előrejelzések alapján a járvány december-januárban tetőzik, így egy januári, zárt térben megrendezett kiállítás, még az óvintézkedések ellenére is, veszélyeztetheti az emberek egészségét, kockázattal járhat a kiállítók és rendezők számára.


Különösen jelentős ez a kérdés abból a szempontból is, hogy a tavaszi munkálatok megkezdését egy tömeges megbetegedési hullám nagyban visszavetné, ami a mezőgazdasági termelést és élelmiszerellátást kedvezőtlenül befolyásolná. Külföldre kitekintve hasonló döntést hoztak más országokban is, több nagy kiállítást egy-két évvel is elhalasztottak. pl. SIMA.


Mindezeket figyelembe véve végül az elnökség egyhangúlag úgy döntött, hogy 2021-ben nem rendezi meg az Agrárgépshow-Budapest kiállítást.


Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.


A MEGFOSZ Elnökségének nevében:

Harsányi Zsolt, elnök"

Figyelem, az AgrárgépShow-Budapest rendezvény 2021-ben elmarad – fotó: Shutterstock


A közlemény nem vonatkozik az AGROmashExpo kiállításra, amely a korábbi években az AgrárgépShow rendezvénnyel egy időben- és helyszínen – a Hungexpo vásárvárosban került megrendezésre.


forrás:agroinform.hu portál