Fejlett Stage V motorok hajtják a vadonatúj


 Massey Ferguson MF 5700 M szériát

 

 

 A Massey Ferguson, amely az AGCO világmárkája örömmel mutatja be a 2019-es Agritechnika kiállításon, az új  MF 5700 M szériát,  amely öt típust tartalmaz 95 és 135 lóerő teljesítmény között. Mindegyik típust a legújabb AGCO Power négyhengeres Stage V motorok hajtják, amelyek a legszigorúbb károsanyag kibocsátási normáknak is megfelelnek, az All-in-One (minden-egyben) füstgázkezelő rendszernek köszönhetően.





“Az MF 5700 M széria az MF 5700 és MF 6700 előd szériák hatalmas sikerére épít . Az új szériákat teljesen a 21. század elvárásait szem előtt tartva építettük, és terveztük meg a legfejlettebb technológiák alkalmazásával. A fő szempont az volt, hogy rendkívül széles munkagép- és felhasználói igénynek feleljenek meg az új traktorok.“ mondta Francesco Quaranta értékesítés, marketing & termékmenedzsment alelnök, a Massey Ferguson európai és közel-keleti régiójából.

“Fontos megjegyezni, hogy a gépek ezalatt megőrizték az alapvető Massey Ferguson értékeket, amelyek a robusztusság, az egyszerű és logikus kezelés, a megbízhatóság illetve a rendkívül alacsony üzemeltetési költségek.” -  tette hozzá az alelnök.

 

Az öt új modell átveszi a jelenleg elérhető MF 5700 és MF 6700 széria helyét. Az új gépek megtartják az előd szériák előnyeit, ami a modern és élenjáró tervezés, illetve a kemény munkára képes funkciók voltak. A vadonatúj traktorok extra 5 lóerő maximális teljesítmény leadására képesek, az elődszériákhoz képest, kivéve az MF 5709 M típust .

 

Mindegyik típus számos új felszereltséggel érhető el, mint például a 12x12 hajtómű vagy a teljesen újragondolt Dyna-4 sebességváltó. A felszereltséget és a traktor színvonalát tovább növelhetjük az olyan kiegészítőkkel, mint például a brake to neutral (fékpedál benyomására történő kuplung kioldás), a Visio napfénytető illetve a fülkerugózás.

 

A traktorok a robusztus és jövőbemutató tervezés, valamint a széles teljesítmény kínálat révén ténylegesen univerzálisan használható igáslovak. Az erőgépek tökéletesen megfelelnek rakodótraktornak is, illetve rendelkeznek a szántóföldi munkákhoz szükséges erővel és funkciókkal egyaránt.  Az elérhető automatikus funkciók révén a kezelőnek jelentősen csökken a munkaterhelése, illetve nő a teljesítménye.

 

 

 

Új MF 5700 M széria jellemzők

 

 

Modell

MF 5709 M

MF 5710 M

MF 5711 M

MF 5712 M

MF 571 M

Max teljesítmény

95 LE

105 LE

115 LE

125 LE

135 LE

Motor

Négyhengeres , 4.4-literes AGCO Power

Sebességváltó

Dyna-4

Dyna-4 vagy 12 x 12

12 x 12


Fejlett négyhengeres motorok


A vadonatúj MF 5700 M szériájú traktorok 4.4 literes, négyhengeres AGCO Power motorral vannak szerelve. Ezek az erőforrások a legszigorúbb Stage V károsanyag kibocsátási előírásoknak is megfelelnek. Ezt a Massey Ferguson díjnyertes All-in-One füstgázkezelő rendszerével érik el, amely mostantól egy koromszűrő katalizátort is tartalmaz.

 

A koromszűrő katalizátort alkalom adtán regenerálni szükséges, azonban ez a folyamat nem igényel extra üzemanyag-befecskendező rendszert vagy bármilyen felesleges üzemanyag elégetést. A kezelő a folyamatot teljesen az irányítása alatt tartja, és saját maga választja meg a fülkében található kapcsolóval, hogy mikor szeretné működtetni a rendszert. Ez az új műszaki megoldás egyáltalán nem befolyásolja a motor normális működését, továbbra is fenntartja a traktor kiváló üzemanyag-fogyasztását, és teljes mértékben karbantartás mentes. Nincs szükség a szerviz beavatkozására a rendszer működtetéséhez.

 

Az All-in-One füstgázkezelő rendszer nem akadályozza a traktorból a tökéletes kilátást. Ez annak köszönhető, hogy ideális helyre,  a fülke alá került.




A legjobb sebességváltók tökéletes irányítást tesznek lehetővé


A Massey Ferguson a már sokat bizonyított Dyna-4 sebességváltót alapfelszereltségben kínálja az MF 5709 M típushoz, az MF 5710 M és az MF 5711 M típusokhoz pedig opcionálisan érhető el.

 

A kuplungfunkcióval ellátott fékpedál és az AutoDrive rendszer mind a termelékenységet növelő extrák, amelyek a Dyna-4 sebességváltóhoz rendelhetők. A fékpedál kuplungfunkció automatikusan kikapcsol, amikor az üzemi féket használjuk. Az AutoDrive rendszer pedig automatikus váltást tesz lehetővé két üzemmódban (Power/Eco üzemmód).

 

A Dyna-4 hajtómű 16 előremeneti és 16 hátrameneti sebességet kínál, úgy hogy négy fokozat tartozik egy főcsoporthoz, és összesen négy főcsoport található a hajtóműben. A sebességváltó kategóriaelső, rendkívül egyszerű és kényelmes irányítást tesz lehetővé. A bal kézre eső Power Control irányváltó kar, valamint a jobb konzolon található T-alakú menetvezérlő kar rendkívül könnyű váltásokat eredményeznek.

 

A kuplungfunkcióval ellátott fékpedál mostantól a 12 x 12 mechanikus sebességváltóval szerelt modellekhez is elérhető. A Massey Ferguson ezt a funkciót  kifejezetten ehhez a traktor szériához tervezte, amely így modern és robusztus hajtóművel van ellátva. A váltások a hidraulikus rásegítéssel személyautós kényelmet hoznak a traktorok világába.

 

Tökéletes kényelem


Minden MF 5700 M traktor kategóriaelső, rendkívül magas minőségű fülkével van ellátva, amely kiváló kilátást eredményez az üvegfelületeken keresztül. Az opcióban elérhető Visio üvegtető tovább növeli a sokoldalúságot, például rakodóval való munkavégzés esetén.

 

Ebben a traktorszegmensben rendkívül ritkán elérhető funkciók és kiegészítők találhatók a szériában. Az ergonomikusan megtervezett fülkebelső pedig egyszerű és jövőbemutató kezelést biztosít. Az MF 5700 M a modern tervezésével teljesen új szintre viszi a kényelmet az olyan automatikus funkciók funkcióknak is köszönhetően, mint például a differenciálzár és a négykerékmeghajtás elektrohidraulikus kapcsolása.

 

A Dyna-4 sebességváltóval ellátott modelleken a kényelem tovább bővíthető fülkerugózással, amely jelentősen növeli a kezelői élményt a hosszú munkanapok során. A mechanikus rendszer a fülke mellső oldalán két szilentblokk tuskót alkalmaz, míg a fülke hátulján a kabin széleire helyezett spirálrugók nyelik el a rázkódásokat.

 

 

Stílusos funkcionalitás 


A motorháztetőben található új fényszórók és új hűtőrács, ráncfelvarrást jelentenek az új MF 5700 M esetében. Ez a külső megjelenés rendkívül vonzóvá teszi a gépeket és közelebb hozza őket a Massey Ferguson magasabban felszerelt szériáihoz. A Massey Ferguson a Stage V normaváltást felhasználja arra, hogy bemutassa a vadonatúj szériaszámozási rendszerét. Az MF 5700 M lesz az első M jelű széria. Az M a „Medium Specifications” tehát közepes felszereltségű modelleknek lesz a jelzője, míg az S utótag a „High Specification” tehát a magas felszereltségű modelleknek lesz a jellemzője (MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S és MF 8700 S).


ISMERJE MEG A GÉPEINKET.

Kérje kollégánk segítségét!


Bódi László tel:  30/5739-995

e-mail: bodi.laszlo@agrokerholding.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Szatmár - Bereg


Gilányi István
tel: 70/3310-441 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Szabolcs - Nyírség


Vaskó András 
tel: 20/7777-594 
Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú - Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megye






 


Kérjen ajánlatot!