SZÁNTÓFÖLDI GÉPBEMUTATÓ 2017.Gépek és gépkapcsolatok tavaszi és őszi munkálatokhoz az Agroker szántóföldi gépbemutatóján

 Több évtizedes múltjához hűen az Agroker Holding Zrt. folyamatosan bővíti kínálatát és szolgáltatásait. Idei első szántóföldi gépbemutatónkon a tavaszi vetés-előkészítési és az őszi tarlókezelést célzó gépkapcsolatait mutattuk be az kelet-magyarországi régió gazdáinak, partnereinknek.

 


Ma már léteznek nyereségteremtő források, van mód jövedelmező földművelésre – jelentette ki Pintér István, az Agroker Holding Zrt. vezérigazgatója a cég nyíregyházi szakmai napján. Az Agroker fejlődő szerviz-üzletága immár Fehérgyarmaton is jelen van; a gyors alkatrész-ellátásban – 300 milliós raktárkészlettel – pedig az egynapos határidőt is vállalják. A korszerű talajművelés érdekében az Agroker ezúttal a szántás nélküli technológiák, a sok és erős szármaradványok hatékony kezelésére fókuszált.

A bemutatón szerepelt a Massey Ferguson 7620-4 traktorhoz kapcsolt Güttler Supermaxx-6 kultivátor. 


A bemutató területen ősszel a kukoricatermés utáni erős, nagy szármennyiséget nehéztárcsás boronával, majd a Dante Ares DSM-30 7 késes lazítójával és annak duplatüskés hengerével dolgozták el. Ezen a területen a Güttler SuperMaxx kultivátor egy menetben készítette elő a talajt és vetette a tavaszi zöldtakarmányt.


Bemutatták a Massey Ferguson 5470-4-eshez kapcsolt Massey Ferguson 8106 TSB DFC vetőgépet. A robusztus, vontatott gép fő erőssége az egyenletes vetésmélység akár 11-12 km/h-s sebesség mellett. A bemutatón a kukorica vetését prezentálták hibátlanul, a gép kiválóan vetett az előkészítetlen földbe. 


A harmadik gépkapcsolat szintén egy Güttler: az LK-30-as „Földmester” volt, amelyet a Massey Ferguson vetéstől a betakarításig alkalmazható, nagy tengelynyomtávú (7614-4-es) traktora működtetett. Az univerzális, egymenetes magágy-előkészítő kompaktor nagy szélességgel használható akár fronthajtással és választható kapafélékkel. A következő a Gaspardo Pinta genius 450 vetőgép: előnyei az elektromos adagoló rendszerben, a nagyon precíz pneumatikus vetésben mutatkoznak meg kalászosok mellett mák, repce, facélia és gabonafélék terén. Vontatója a 3 hengeres, rugalmas és igen takarékos motorú Massey Ferguson 5610-4.


Bemutatásra került a keleti gyártású, de nyugati főelemekkel készült robusztus, 5 szakaszos és 24 méter széles szórókerettel működő Boguslav gépcsalád Titan-3000-es permetezőgépe is, mely gépcsalád kizárólagos magyarországi forgalmazója az Agroker Holding Zrt. 
Láthattuk a Gaspardo HS-6 R 5 MDD műtrágyaszórós, kultivátora mellett a Massey Ferguson takarékos, háromdobos rendszerű, kiváló magleválasztási képességű 7347 S Activa kombájnját. 


A szállítás kínálatból a Fliegl pótkocsik és VFW tartálykocsi sorakozott. 

Az őszimunkákra a Maschio Presto-600-as rövidtárcsát  mutatták be mely a tarlóhántást prezentálta a robotkormányzással szerelt Massey Ferguson 8737-4-es traktorával. 


A szántás nélküli technológiát a 65 cm-es mélységig hatoló Dante DSM-30 7 késes altalajlazítója duplatüskés rögtörő hengerrel képviselte. 


Láttuk még a hosszú élettartamú, intelligens szerkezetű Pöttinger Servo-6.50 váltvaforgató ekét, 

valamint a Güttler PW 820 Master hengerét mely eltérő csillag átmérői révén más-más sebességgel forgó, hatékonyan működő, egyedülálló magágykészítésre alkalmas, a kiváló talajkövetésről pedig a gép lengőrámái gondoskodnak.


A bemutatóról készült videót itt megnézheti, kattintson:


SZÁNTÓFÖLDI GÉPBEMUTATÓ 2017 videós összefoglalója


Forrás: www.agraragazat.hu - Kohout Zoltán


Képek: Galambos Béla - Kelet-Magyarország és Nádasi Zoltán - Agrár Hírnök