Az azonnali segítség életet menthet


Defibrillátor kihelyezés az Agroker Holding Zrt-nél

 Még az egészségtudatos életmóddal sem előzhetőek meg a hirtelen fellépő vészhelyzetek, amiket viszont felkészültséggel és megfelelő eszközökkel megoldhatunk. Hirtelen szívleállás esetén az azonnali elsősegélynyújtás életet menthet.


 

Dr. Krivácsy Péter a Léghajó Alapítvány orvos szakmai vezetője 

adta át Pintér István vezérigazgató úrnak a készüléket


Egy komplex, fél éven át tartó programsorozatot követően defibrillátor készüléket helyeztünk üzembe, melynek használatát valamennyi üzletágunk munkatársai elsajátították.


 
Cégünk felkerült az Országos Mentőszolgálat újraélesztési térképére valamint a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Országos Automata Életmentő Defibrillátor(AED) adatbázisába, így nemcsak a vállalatunk dolgozói és partnereink érezhetik biztonságban magukat,  hanem a környékbeli lakosok számára is rendelkezésre áll az életmentő segítség.

 

Magyarországon a lakosság általános egészségi állapota európai összehasonlításban kifejezetten rossz. Ezen sokat lehet változtatni az egészségtudatos életmóddal. Célunk egy olyan vállalati kultúra kialakítása, amely a dolgozók egészségét legalább olyan fontosnak tartja, mint a gazdasági fejlődést.

A legtöbb súlyos betegség kialakulásának rizikója a helyes táplálkozással, aktív életmóddal, és a lelki egyensúly fenntartásával jelentősen csökkenthető. Egyrészt elengedhetetlenül fontos munkavállalóink életminőségének javítása, másrészt csökkenteni szeretnénk az egészséget kedvezőtlenül befolyásoló tényezők hatását - egyaránt figyelmet szentelve a szervezeti és a környezeti tényezőknek.

 

Az Agroker Holding Zrt. pályázati forrásból az életmódváltáshoz szükséges szemléletformáló programot valósított meg. Az ismeretátadás az átfogó elméleti tudást közvetítő előadások mellett csoportfoglalkozások és a tréningek saját élményen alapuló személyessége által valósult meg. Mindezt kiegészített a dolgozók általános egészségi állapotának felmérése. Közismert a magyar emberek rossz fizikai állapota, ami sokszor későn, a már kialakult betegségkor derül ki. Szervezett, dolgozói vizsgálattal igyekeztünk a kezdődő betegségeket kiszűrni, illetve a dolgozóinkban pozitív attitűdöt kialakítani a szűrővizsgálatokkal kapcsolatban.
Az eseményen jelen volt Csikós Péter az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságág igazgatója, Botáné Hadházy Mónika a Vöröskereszt Sz-Sz-B Megyei Igazgatóságának képviselője, Dr. Horváthné Dr. Veisz Katalin foglalkozás egészségügyi üzemorvosunk, Illés György a Sz-Sz-B Megyei Mentőszolgálat vezető tisztje, a sajtó képviselői valamint cégünk igazgatósági tagjai és vezetői.

Az automata életmentő defibrillátor készüléket az Agroker Holding Zrt. központi telephelyének portájára (Nyíregyháza, Kinizsi út 2.) helyezte el Pintér István vezérigazgató.