Agrokerti Party 2019

Az Agroker Holding Zrt. Fehérgyarmati regionális központjában immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg a tradicionális Agrokerti party márkanévvel fémjelzett rendezvényünket. Pintér István vezérigazgató a rendezvényen köszöntötte a megjelent partnereket, gyártókat, bemutatta újdonsült kollégáinkat. Az érdeklődők szakmai előadások kapcsán ismerkedhettek meg technológiai újdonságainkkal, precíziós szolgáltatásainkkal, és a növényvédelem aktualitásaival. Ezután megtekinthették statikus szántóföldi és kertészeti gyakorlati gép bemutatóinkat, illetve tájékozódhattak precíziós háttérszolgáltatásainkról.


A kereskedelmi tevékenységen felül az idei évtől elérhető precíziós szolgáltatást külön előadás keretében mutatta be Márián Szabolcs, a precíziós technológia témafelelőse, melyet kiegészített Tarcsa Tamás alkatrész- és precíziós eszközértékesítő bemutatója, mellyel ezen eszközök elérhető voltát, és könnyű kezelhetőségét szemléltette egy interaktív bemutató keretein belül a piacvezető Topcon cég System -250 automata kormányzásáról és sorvezetőiről.


A rendezvény alcímének – Arccal a szántóföld felé - megfelelően nem maradhattak el a speciális gumiköpenyek, a mezőgazdasági munkagépek kopóalkatrészeinek, valamint egyéb speciális eszközöknek a bemutatása, mely termék kavalkádban Pályka Szabolcs üzletágvezető kalauzolta a megjelenteket.


Az idei Agrárgépshow-n debütált menetsebesség-arányos folyékonyműtrágya-kijuttatató egység, az Agroker Liquid Kit mellett bemutatásra kerültek a folyékony műtrágya tárolására szolgáló nagy térfogatú időtálló műanyag tartályok is.


Az érdeklődők figyelmét a Massey Fergusson 7700 S-es széria kötötte le, melyből mind a 260 LE-s, mind a 140 LE-s erőgép bemutatásra került. Kitüntetett figyelmet kapott a Boguslav gyártó Atlant nevű szántóföldi permetezője, mellyel cégünk egy piaci űrt tölt be, mégpedig: az elérhető árú, nagy területteljesítményű (3000 liter, 24 méteres keret), ISOBUS kompatibilis, 7 szakaszos szántóföldi permetezők tekintetében.


Az újdonságokat Dojcsák János mutatta be az érdeklődőknek, akik a kertészeti slágergépeket gyakorlati bemutató keretében is meg tudták szemlélni.

Az Agrokert Kft. saját gyümölcsösében volt mód az érdeklődőknek kipróbálni a bemutatott kertészeti gépeket; a kertészeti gépértékesítés fő gerincét alkotó Dragone K1-2000 ültetvénypermetezőt, a Dragon mulcsereit, a Lisam pneumatikus metszőberendezéseit, valamint a Krauss önjáró gyümölcsfelszedőt.


A parkgondozás eszközei után az öntözés, és a szállítmányozás eszközei is bemutatásra kerültek.


A látogatóknak ez egy remek alkalom volt arra, hogy az eddig megszokott gyümölcstermesztéssel kapcsolatos tápanyag utánpótlási ismereteik bővítésén kívül megismerkedhessenek a szántóföldi gépkínálatunkkal is.

Ezen a rendezvényen mutattuk be a terményfelvásárlásunk új helyszínét, mely a szatmári gazdálkodóknak ad megfelelő üzleti lehetőséget a terményeik eladására. A 2019-es év egyik beruházása a Fehérgyarmati regionális központtól 500 méterre fekvő, komplex terményfelvásárlást nyújtó szárítótelep megvétele, ahová már az Agrokerti Party napján is számos gazda szállította a terményét.


Az idei évben igyekeztünk jobban fókuszálni az Agroker Holding Zrt. által képviselt szolgáltatások bemutatására.

A vegyes üzletág standján látta vendégül a STIGA kerti gépek Magyarországi Képviseletét. Az elmúlt évinél is nagyobb érdeklődés volt a bemutatott gépek, és a gyakorlati bemutató iránt. Népes csapat várta, hogy ki nyeri meg a fűnyíró bemutató utáni sorsoláson a STIGA láncfűrészt.


Vendégünk volt Varga Norbert láncfűrészes fafaragó, akinek keze nyomán kapáló öreg néni (Erzsike) kelt életre a 2,5 tonnás farönkből. A térség egyik cseresznyefája szolgáltatott alapot a 2018-as év pásztorember párjának a megalkotásához. Varga Norbert ez évben megosztott első díjat nyert a láncfűrészes fafaragó világbajnokságon Blockhausenne-ben. Fantasztikus élmény volt látni élőben, ahogy dolgozik.


A rendezvényt záró büféebéd után pedig volt alkalom a látottak mélyebb megbeszélésére.

 

Minden kedves látogatónk ajándékokkal, és élményekkel gazdagodva térhetett haza.Agrokerti Party 2019