Tűzgyújtási tilalom érvényes az ország teljes területére


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága 2019. március 6-tól az egész ország területére tűzgyújtási tilalmat rendelt el.
Az elszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között gyúlékony állapotba került, így az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válik. Ezek miatt a tűzveszélyes időszak (tűzgyújtási tilalom) fenntartása a korábban kihirdetett megyékben indokolt továbbra is, míg 2019. március 6-tól (szerda) Budapest, valamint Baranya, Tolna, Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyékben szükséges elrendelni.


Így szerdától az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.


Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.


Forrás: www.nak.hu