Egy évvel tovább lehet pályázni tanyavillamosításraEgy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot. A tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8,23 milliárd forint keretösszegű felhívásra.


A Vidékfejlesztési Program pályázata többek között a tanyavillamosítást, a vízellátás kiépítését, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések megvalósítását támogatja – olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

A pályázati felhívás keretében a természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint, az önkormányzatok pedig maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, akár 95% támogatás intenzitás mellett.


pályázat

">Természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek – fotó: MTI / Kelemen Zoltán GergelyA felhívásra benyújtott támogatási kérelmek közül az Irányító Hatóság ez idáig több mint 300 kérelmet már támogatott, mintegy 1,6 milliárd forint összegben.


A beruházások sikeres megvalósulása érdekében a pályázat feltételeiről a www.szechenyi2020.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak.Forrás: www.agroinform.hu