Elérhető a növényvédelmi gépfelülvizsgálat 

végzésére jogosultak listájaElérhető a növényvédelmi gépfelülvizsgálat végzésére jogosultak listája


2019. szeptember 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a termelők, illetve a permetezőgéppel szolgáltatók figyelmét, hogy mától elérhető a növényvédelmi gépek felülvizsgálatára jogosultak listája a Nébih honlapján. A hivatal folyamatosan aktualizálja a listát a jelentkezők függvényében.


A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet értelmében az Európai Unió területén az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken – kivéve a kézi, illetve a háton hordozható növényvédelmi berendezéseket – műszaki felülvizsgálatot kell végezni. Az időszakos vizsgálat a gép első forgalomba hozatalát követő öt éven belül egy alkalommal esedékes, ezt követően háromévente szükséges megismételni.


A fentiek alapján kérjük az érintett géptulajdonosokat, hogy még az idei évben keressenek meg egy, a műszaki felülvizsgálat elvégzésére jogosult szervezetet a Nébih honlapján közzétett listán, majd jelentkeztessék gépeiket műszaki felülvizsgálatra.


Tekintettel arra, hogy a hazánkban használt valamennyi növényvédelmi gép műszaki felülvizsgálata rövid időn belül nem oldható meg, a hatóság jövőre még nem kezdeményez eljárást azzal a géptulajdonossal szemben, aki igazolni tudja, hogy jelentkezett a felülvizsgálatra, azonban a túljelentkezés miatt nem került sorra a felülvizsgáló állomáson.


Felhívjuk a figyelmet, hogy azon gépek esetében, amelyek a 2019-et megelőző években már átestek a felülvizsgálaton, a hatóság elfogadja a vizsgáló állomás által korábban kibocsátott, érvényes tanúsítványt.


Letölthető lista:
Nyilvántartásba jelentkezők listája nyilvántartási számokkal


Kapcsolódó jogszabály:
43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 35. § (1) bekezdése


A rendeletek hatályos változatát a https://njt.hu/ oldalon olvashatják.


forrás: ngea.hu

Vállalatunk cégcsoportjához tartozó Agrokert Kft. végzi ezeket a vizsgálatokat.

4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Telephely és gépvizsgáló állomás: 4900 Fehérgyarmat, Szatmári utca 1.


Cégjegyzékszám: 15-09-065767

Adószám: 11847003-2-15

Állomás azonosító: HU029Felülvizsgálattal kapcsolatos további információ:


Varga József cégvezető

Telefonszám:  36 70 331 0471

E-mail: varga.jozsef@agrokerholding.hu