GINOP-4.1.4-19-2020-00815Napelemes rendszer kiépítése az Agroker Holding Zrt. fehérgyarmati telephelyén, megújuló energiafelhasználás növelése céljából

 

Az Agroker Holding Zrt. sajtóközleményt ad ki, miszerint napelemes rendszer kiépítése valósul meg a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával.

A támogatás összege: 7 257 305 Ft

 

Összköltség: (Ft) 13 195 100

A támogatás mértéke: 55%

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.09.01

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.01.29

Megvalósítás helye: 4900 Fehérgyarmat, Szatmári u. 1.

 

A projekt célja:

A fejlesztés célja 50 kva névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése volt az Agroker Holding Zrt. fehérgyarmati telephelyén. A beruházással érintett épület iroda, bolt és raktárépület részből áll. Ennek az épületnek a betonvázas szigetelt lapostetejére került felhelyezésre 133 db Longi Solar 375 W típusú napelem.  A fotovillamos rendszer az épület belső kisfeszültségű hálózatára táplálja a megtermelt energiát.

A fejlesztés energetikai szakemberek dokumentált javaslataira épülő energiatermelő rendszer létrehozására irányult, ahol a helyi adottságok, a célszerűség és a költséghatékonyság alapján lett kiválasztva a felhasznált technológia és a berendezések.

 

További információ kérhető:

Szuhárné Szántó Katalin sajtóreferens

tel.: 70/3310-414

e-mail: szuharne.katalin@agrokerholding.hu

 


2021.05.25. 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

NAPELEMES RENDSZER KIÉPÍTÉSE AZ AGROKER HOLDING ZRT FEHÉRGYARMATI TELEPHELYÉN

 

2021. január 29-én befejeződött a napelemes rendszer telepítése az Agroker Holding Zrt. fehérgyarmati telephelyén. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretein belül valósult meg 7,26 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a GINOP-4.1.4-19-2020-00815 azonosítószámú, „Napelemes rendszer kiépítése az Agroker Holding Zrt. fehérgyarmati telephelyén, megújuló energiafelhasználás céljából” c. projekt keretében. A telephelyen 133 db modul kerül elhelyezésre.

 

A fejlesztés célja 50 kva névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése volt az Agroker Holding Zrt. fehérgyarmati telephelyén. A beruházással érintett épület iroda, bolt és raktárépület részből áll. Ennek az épületnek a betonvázas szigetelt lapostetejére került felhelyezésre 133 db Longi Solar 375 W típusú napelem.

A fotovillamos rendszer az épület belső kisfeszültségű hálózatára táplálja a megtermelt energiát.

 

A fejlesztés eredményeként a napelemek által termelt zöld energia fogja részben szolgáltatni az elektromos áramot, amelynek hatására csökkenni fog a primer energia mennyiség felhasználása és ezáltal a környezeti terhelés, valamint a rezsiköltség is. Ez kihatással lesz a cégünk által végzett tevékenységre oly módon, hogy a csökkenő működtetési költségek önköltségre gyakorolt pozitív hatásával kedvezőbb piaci árakat tudunk kialakítani.

Hosszabb távon új termékek piacra bocsátása is szerepel a cég tervei között, illetve a meglévő termékeink raktárkészletének növelésére is hatással lehet a költségeink csökkenése.

 

 A beruházás 7,26 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

 

További információ kérhető:

 

Szuhárné Szántó Katalin sajtóreferens

(70) 3310-414

szuharne.katalin@agrokerholding.hu