WebshopCímke

A Massey Ferguson bemutatja az MF 7S szériát

2022. 10. 04.

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája örömmel jelenti be az MF 7S széria bemutatását. A modellcsalád négy típust tartalmaz 155-190 lóerő teljesítmény között. 

MF 7S.jpg (1.59 MB)

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája örömmel jelenti be az MF 7S széria bemutatását. A modellcsalád négy típust tartalmaz 155-190 lóerő teljesítmény között. 

Professzionális, élenjáró Gazdálkodóknak tervezve, már az alapfelszereltség is rendkívül gazdag. Választható hajtóművek, kimagasló kényelmű fülke, számos automatikus funkció és élenjáró technológia jellemzi a traktorokat.

A Massey Ferguson vadonatúj típusszámozási elvét követi ez a széria is, a számok a teljesítményt jelölik: MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180 és MF 7S.190.  Akár további 30 lóerő rásegítéssel is rendelkezhetnek a traktorok az EPM motorvezérlésnek köszönhetően. A 2.88 m-es tengelytáv és a hathengeres, 6.6 literes erőforrások tökéletes megoldást nyújtanak ott, ahol a 135-180 lóerős MF 6S szériánál nagyobb, de a 7.4 literes motorral szerelt MF 8S-nél kisebb gépeket keresnek.

”A Massey Ferguson kiterjeszti élenjáró és megbízható traktorainak választékát az MF 7S szériával” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője. A gépek bevezetésével a kényelem, irányítás, hatékonyság és technológiák terén is új szinteket állítunk fel, csakúgy mint a díjnyertes MF 8S szérián tettük először.

Az erő, tartósság, automatizálás és a teljesítménynövelő technológia kombinációja révén, az MF 7S olyan hatékonyságot garantál, amire szüksége van a modern gazdálkodáshoz. A termelékenység hosszú órákon át tartó fenntartása érdekében a fülkét számos új, könnyen használható kezelőszervvel szereltük fel. 

Az MF 7S minden felhasználó számára rengeteg előnyt tartogat – legyen akár bérvállalkozó, szántóföldi- vagy vegyesgazdaság.”

Essential, Efficient, Exclusive és Panoráma felszereltségi szintek érhetők el, típustól függően. A felszereltségek mind kimagasló értékű és termelékenység növelő funkciókkal vannak ellátva, amelyeknek kiváló hasznát veszi majd közúton és szántóföldön egyaránt. 

 

Az új MF 7S széria műszaki és kiemelt jellemzői

Típus

MF 7S.155

MF 7S.165

MF 7S.180

MF 7S.190

Motor

6 hengeres, 6.6 literes,  AGCO Power

Max teljesítmény

155 LE

165 LE

180 LE

190 LE

Max. EPM teljesítmény

175 LE

185 LE

210 LE

220 LE

Max. nyomaték @ 1,500 f/p

700 Nm

725 Nm

750 Nm

850 Nm

Max nyomaték @ 1,500 f/p EPM-mel

750 Nm

800 Nm

860 Nm

925 Nm

Hajtómű

Dyna-6 Super Eco

 

Dyna-VT (Efficient & Exclusive szintek esetén)

Felszereltségi szintek

Essential, Panoramic, Efficient vagy Exclusive

Efficient vagy Exclusive

 

gep_02.jpg (2.98 MB)

 

Erőteljes, stabil, adatkapcsolt

Az MF 7S minden típusát 2.88 m hosszú tengelytávra építették a maximális stabilitás és vonóerő érdekében. Az erőteljes hathengeres 6.6 literes motorok hatalmas erőt és nyomatékot biztosítanak. A robusztus építés révén pedig hatalmas tömegeket képes megmozgatni a traktor. A teljesítmény és hatékonyság növelése érdekében számos automatikus funkció érhető el, csakúgy mint az ésszerű kezelőszervek és az egymással összekapcsolható technológiák (konnektivitás).

 

Extra teljesítmény és nyomaték amikor a legjobban szüksége van rá

Továbbfejlesztett AGCO Power 6.6 literes, hathengeres motorok alkotják az MF 7S szériák szívét. A teljesítmény 155-190 lóerő közé esik típustól függően.  Mindegyik típus kap teljesítmény és nyomaték rásegítést, ami automatikusan aktiválódik, ha szükség van rá a szállítási, TLT és nagy hidraulikát igénylő munkák közben.

A Massey Ferguson továbbra is a legszigorúbb, Stage V károsanyag kibocsátási normáknak felel meg az egyedi All-in-One (minden egyben) rendszerével, amiben dízel oxidációs katalizátort (DOC), szelektív katalitikus átalakítót (SCR) és koromkatalizátort (SC) is találunk, mindezt egyetlen kompakt egységben. A fülke alatt található füstgázkezelő modul nem zavarja a kilátást és a kipufogócső is vékony tud maradni.

MF_7S_1.jpg (380 KB)

Top hajtómű választék

A Massey Ferguson rendkívül hatékony és könnyen kezelhető Dyna-VT ECO hajtóműve fokozatmentes váltásokat tesz lehetővé és minden MF 7S típuson opcionálisan elérhető. A Super Eco verzió tovább növeli a hatékonyságot, ugyanis a 40 km/h-t a traktor már 1.450 f/p-en eléri.

A nagyra értékelt Dyna-VT fokozatmentes hajtómű mostantól automata móddal is elérhető. A Multipad joystickkal vagy a pedálokkal egyszerűen Ön szabályozza a menetsebességet, mialatt a váltó automatikusan beállítja a terhelés és a sebesség függvényében a legoptimálisabb motorfordulatszámot. Ez a plusz nemcsak hatékonyabbá teszi az üzemelést, de az üzemanyag-felhasználást is csökkenti.

180 lóerő teljesítményig, egészen az MF 7S.180 modellig választhatunk fél-powershift Dyna-6 Super Eco hajtóművet is 24x24 fokozattal. A több mint 20 éve sikeresen használt sebváltó is már 1.500 f/p-en eléri a 40 km/h-t.

Az automata üzemmód alapfelszereltség minden Dyna-6 modellen, ami automatikus fokozatváltást tesz lehetővé a motorterhelés és haladási tempót figyelembe véve. A kezelő előre be tudja állítani milyen motorfordulaton kapcsoljon a váltó.

A fékpedál kuplungfunkció alapfelszereltség, amit egy kapcsolóval tudunk aktiválni ha használni akarjuk.

A speciális haladási sebességet igénylő gazdálkodók számára elérhető szupermászó fokozat is, ami 70 m/óra tempót tesz lehetővé 1.400 f/p motorfordulat mellett.

 

Csendes, kényelmes és hűvös fülke

Az MF 7S kezelők nagyra fogják értékelni a fülkefejlesztéseket, amik nagyobb fokú kényelmet és könnyebb kezelést eredményeznek. A traktoroknak új kartámlája van, amik a díjnyertes MF 8S szériából kerültek át ide is és tartalmazzák az új Multipad joystickot és számos konnektivitási megoldást.

A vadonatúj légkondicionáló rendszernek köszönhetően a fülke 4C°-kal hűvösebb mint az elődje volt. A fülkében továbbá vadonatújak az Exclusive és Efficient szintekhez tartozó krómhatású elemek és a fekete hátteres műszerfal is.

Az alapfelszereltségben is már levegő rugózású vezetőülés  található, is megújult elődjéhez képest. Opcionálisan fűtött, szellőztetett és dinamikus csillapítási rendszerrel (DPS) ellátott ülés érhető el, ami automatikusan kiegyenlíti a talajegyenletlenségeket még oldalirányban is.

Minden vezérlőt könnyű elérni, és tökéletesen a kezelő köré van építve minden ergonomikusan. Felszereltségtől függően, az új kartámla és a Multipad joystick egyszerű és logikus kezelést tesznek lehetővé.

A LED-es világító berendezések – a motorháztetőn található fénysávval – tökéletes megvilágítást és divatos megjelenést adnak a traktor számára. Akár 16 darab LED munkalámpa is specifikálható.  Homlokrakodós munkavégzéshez Visio üvegtető kérhető, ami a teljes emelési sugáron át kiváló kilátást nyújt a mozgatott teherre.

A fülkerugózásból mechanikusat és aktív mechanikusat is választhatunk, a mellsőhíd pedig rugózással ellátott.

 

Kényelmes jövőbemutató kezelés

Az Efficient és Exclusive felszereltségi szintek Multipad joystickkal és multifunkciós, vezetőüléssel egybeépített kartámlával vannak ellátva. Ez a könnyen használható, ISOBUS kompatibilis joystick minden fontos funkciót kéz alá helyez, mint például az emelőmű vezérlést, sebességbeállításokat, vezetési módok előre beállítását és az MF Guide automata kormányzást. Magán a joystickon két elektromos szelep működtetésére alkalmas mikrojoystick is található.

Egy új, kisebb joystick is található a kartámlán, amit homlokrakodó vagy fronthidraulika működtetésére használhatunk. A hidraulika szelepek üzemeltetése mellett a traktor menetirányát és a sebességfokozatát is kezelhetjük róla.

 

Könnyen leolvasható érintőképernyős irányítás

A pilóta sok új hasznos fejlesztést fog találni a Datatronic 5 terminálon, ami mostantól sokkal könnyebben leolvasható és kontrasztosabb mint elődje volt és kiemelkedő értékű érintőképernyős irányítást biztosít. A fekete háttér és a főképernyőn található gyorsgombok is segítik a kezelést.

Az új MF E-Loader opció segít a homlokrakodós munkavégzés pontosságában, termelékenységében és biztonságában, illetve számos automatikus funkció beállítható rajta.

Az opció segítségével megmérhető a kanál/villa által mozgatott teher súlya és rögzíteni lehet az összes / adott munka súlyadatait. Ezeket az adatokat később egyszerűen táblázatként lehet továbbítani. Lehetséges továbbá a felső és alsó emelési határok beállítása, csakúgy mint automatikus folyamatokat is be lehet állítani rajta a rakodási feladatokhoz.

Az Exclusive és Efficient verziókon újdonság, hogy a rádiót, a mobiltelefont és a médiát (Bluetooth, USB vagy Aux bevitel) is kezelhetjük a Datatronic 5 monitoron keresztül.  A kezelő a monitoron felugró képernyőn figyelmeztetést kap, ha van bejövő hívása, amit felvehet, elutasíthat vagy kinémíthat.

gep_03.jpg (1.90 MB)

A konnektivitás növeli a precíziót

A Datatronic 5 nemcsak a traktorfunkciókat kezeli, de az ISOBUS kompatibilitásnak és a GPS jelvételnek köszönhetően futnak rajta az MF technológiai és precíziós gazdálkodási megoldásai is. A traktorok alkalmasak MF Guide automata kormányzásra , gyors beállításra Go üzemóddal, MF Section Control szakaszvezérlésre és MF Rate Control változómennyiségű anyag kijuttatásra is.

Az MF TaskDoc lehetővé teszi, hogy a begyűjtött és elmentett adatokat USB pendrive-on keresztül hordozzuk. Az MF Task Doc Pro egy opciós tétel, amivel farm menedzsment szoftverekre felhő alapon tudunk adatokat továbbítani. Az MF Telemetria alapfelszereltség minden MF 7S modellen.

 

Erős, stabil és kiváló a manőverező képessége

A hosszú, 2.88 méteres tengelytáv és a masszív felépítmény együttesen robusztusságot és stabilitást adnak. A manőverezőképesség tökéletes a 4.93 m-es fordulókör révén.

A tökéletes kiegyensúlyozottság és a kiváló teljesítmény/tömeg arány révén a traktor akár 44.5 tonna vontatási össztömeget is elérhet. A hátsó háromponton 9.600 kg az emelési kapacitás, míg a fronthidraulikán 4.000 kg. A traktor maximális megengedett önsúly 14 tonna, ami alkalmassá teszi a gépeket, hogy egy menetben mellső és hátsó függesztésű munkagépeket is alkalmazzunk rajtuk. Így csökken a műveletszám.

A hosszú tengelytáv miatt a vonóerő és a stabilitás példás, amit a 42 coll átmérőjű hátsó felnik és a széles gumiabroncs választék tovább javít.  A nehéz szántóföldi munkákhoz ballasztsúlyok tömkelege áll rendelkezésre, amelyek könnyedén leszerelhetők , amennyiben nincs rájuk szükség. Így mindig tökéletesen lehet kihasználni az MF 7S-ben rejlő lehetőségeket.

MF_7S_2.jpg (231 KB)

Stílus tartalommal megtöltve

Szemet gyönyörködtető neoretro stílus, ami a Massey Ferguson múltja előtt tiszteleg. Az MF 8S által megkezdett új korszakot követik ezek a traktorok is: az ikonikus ezüst szablya modern megtestesítése látható a motorháztető oldalán, amit az MF 100-as szérián láthattunk először a ’hatvanas években. 

A vékony “darázsderekú” motorháztető javítja a kilátást, az okosan megformázott alváz pedig elegendő helyet hagy a rendkívül nagy kormányszögnek. Így a manőverezőképesség és a fordulókör optimális.

 

Az AGCO-ról

Az AGCO (NYSE:AGCO) globális vezető pozíciót tölt be a mezőgazdasági megoldások tervezése, gyártása és terjesztése terén, és élenjáró szolgáltatásokat, termékeket kínál a Gazdálkodók számára, akik élelmezik a világot. Az AGCO termékeit öt márkanév alatt forgalmazzák: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® és Valtra®, amelyeket a Fuse® okosfarm részleg támogat. Az 1990-ben alapított vállalat székhelye Duluth-ban, az USA-beli Georgia államban található és 2020-ban 9.1 milliárd dollár volt az éves nettó árbevétele. További információkért látogassa meg a http://www.AGCOcorp.com weboldalt. Vállalati hírekért, egyéb információkért, rendezvényekért kérjük kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. Pénzügyi információkért a Twitteren, kövesse a #AGCOIR.- t.

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: zárva Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen