WebshopCímke

A Massey Ferguson bevezeti a joystick kormányzást az MF IDEAL betakarítógépein

2022. 10. 04.

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája (NYSE:AGCO) örömmel jelenti be, hogy az MF IDEAL 7, IDEAL 8 és IDEAL 9 TrakRide típusaihoz mostantól elérhető az IDEALdrive joystick alapú kormányrendszer. Az IDEALdrive segítségével jelentősen javul a kilátás a kombájnból, illetve a kezelés is egyszerűbbé válik. Ez a két előny pedig javítja a kezelő kényelmét és a betakarítás termelékenységét is növeli.

„Az IDEALdrive ténylegesen egy egyedi megoldást kínál a betakarítógépek piacán, amely különleges kontrollt és tökéletes kilátást eredményez a kombájnból.”

Nyilatkozza Jérôme Aubrion, a Massey Ferguson Európai és Közel-Keleti marketing igazgatója. A kormánykerék joystickkal történő helyettesítése nem csupán egy öncélú fejlesztés: számos jelentős tanulmány bizonyítja, hogy a rendszer növeli a hatékonyságot.

A Dániában található Aalborgi egyetem kutatásai szerint az IDEALdrive joystick használatával 6%-kal nő a termelékenység a hagyományos kormánykerék vezérléssel összehasonlítva, azonban ami még lenyűgözőbb, hogy a kezelőt érő terhelés 65%-kal csökken! A kezelőt érő terhelést úgy tudták kimutatni, hogy lemérték, hogy egy előre megadott pályán milyen időtartam alatt haladt végig egy hagyományos kormánykerekes rendszerrel, illetve az MF IDEALdrive joystick segítségével, illetve mennyi mozgást végzett eközben.  

Az eredményeket természetesen szántóföldi körülmények közt is, gazdálkodók segítségével igazoltuk, akik a 2021-es aratási szezonban kipróbálhatták a kombájnokat és élvezhették az IDEALdrive előnyeit, teszi hozzá Aubrion úr.

Kép1.jpg (228 KB)

 

„A szántóföldi tesztek alatt mutatkozott meg egy további jelentős használati előny, miszerint a kezelők nem csak gyorsabban, hanem sokkal magasabb szintű kényelemben is tudtak dolgozni, ugyanis nincs előttük a kormánykereket tartó kormányoszlop. Ezáltal pedig a lábukat sokkal kényelmesebb pozícióban tudták elhelyezni. Hab a tortán, hogy a kormányberendezés eltávolítása végett jelentősen javul a kilátás előre, pontosabban a vágóasztalra és a kombájn közvetlen mellső környezetére. A kezelőknek nem szükséges folyton a kormánykerék és a kormányoszlop által kitakart rész mögé nézni, hiszen egyszerűen ezek nincsenek ott”, értékel Aubrion úr.

 

Joystick helyettesíti a kormánykereket

Az IDEALdrive műszaki megoldásának a lényege, hogy egy joystick helyettesíti a teljes kormányoszlopot és kormánykereket. Ezt a joystickot a baloldali kartámlába helyeztük el és innen, kézzel lehet a kombájnt irányítani. A haladási sebesség, illetve a menetirány meghatározására egy jobboldalt elhelyezett menetelőkar áll rendelkezésre.

A kezelőszervek, amelyek normál esetben a kormánykeréken, illetve a kormányoszlopon helyezkednek el mostantól ebben, a balkézre eső joystickban találhatók. Például a joystick tetején található kapcsolókkal tudjuk közúti üzemmódban az irányjelzőt működtetni, szántóföldi módban pedig hátsó világítást. A joystick hátulján található gombokkal aktiválhatjuk az automata kormányzást, a távolsági fényeket, illetve a hangkürtöt.

A joystick fejlett és biztonságos irányítást garantál: változó erejű ellenállást mutat a menetsebesség és a kikormányzási szög függvényében. A „Középre vissza’ funkció segítségével a menetirányt is egyenesbe tudjuk hozni.

 

 Kép2.jpg (253 KB)

 

Közúti közlekedés

Az IDEALdrive teljes mértékben megfelel az európai közúti közlekedési szabályozásoknak és az ISO-25119 biztonsági előírásoknak is. Tesztpilótáink, akik kipróbálhatták már az IDEALdrive-ot azt tapasztalták, hogy rendkívül egyszerű kezelni a közúton, ugyanis ez egy élenjáró és precíz kormányzási rendszer. A joystick kezelés sajátosságait figyelembe véve rendkívül stabil és kényelmes vezérlés érhető el, legyen szó akár precíz betakarítási, akár nagysebességű közúti közlekedésről.

 

További fejlesztések a fülkében

Az IDEALdrive bevezetése mellett a Massey Ferguson számos újítást eszközölt a kombájnok fülkéjében, amelyek a kényelmet, illetve a kezelők hatékony munkáját segítik elő.

A fülke, amely eddig is rendkívül halk munkahelyet biztosított a kezelők számára, mostantól új hangszigetelő elemeket kap. Kiváltképpen a fülke és a magtartály közti felületre koncentráltak a hang-izoláció fejlesztése során. A hűtődoboz teljesítményét tovább optimalizálták a mérnökök, és a kombájnban kialakítottak iPad táblagép számára új tárolóhelyet. Kis fejlesztések, de sokat számíthatnak, hogy például új USB csatlakozóhelyek kerültek a fülkébe csakúgy, mint egy telefontartóhely kialakítása a kartámlában, töltési lehetőséggel.

 

Az AGCO-ról

Az AGCO (NYSE:AGCO) globális vezető pozíciót tölt be a mezőgazdasági megoldások tervezése, gyártása és terjesztése terén, és élenjáró szolgáltatásokat, termékeket kínál a Gazdálkodók számára, akik élelmezik a világot. Az AGCO termékeit öt márkanév alatt forgalmazzák: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® és Valtra®, amelyeket a Fuse® okosfarm részleg támogat. Az 1990-ben alapított vállalat székhelye Duluth-ban, az USA-beli Georgia államban található és 2020-ban 9.1 milliárd dollár volt az éves nettó árbevétele. További információkért látogassa meg a http://www.AGCOcorp.com weboldalt. Vállalati hírekért, egyéb információkért, rendezvényekért kérjük kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. Pénzügyi információkért a Twitteren, kövesse a #AGCOIR.- t.

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen