WebshopCímke

Architect® – Védelem növekedésszabályozással már napraforgóban is

2023. 01. 31.

A mai modern repce- és kalászostermesztés során egy magas termésszintet megcélzó termelő termesztéstechnológiájából már nem kihagyható elem a növekedésszabályozás. A növények méretének és alakjának formálása számos olyan előnyt hordoz magában, melyeknek hatására a termesztés biztonságosabbá, jövedelmezőbbé válik. Ez a lehetőség ma már a napraforgótermesztők számára is rendelkezésre áll. A BASF által létrehozott növényvédőszer új távlatokat nyit a napraforgó termesztésben, új technológiai elemmel

Az Architect® az első és egyetlen „kettő az egyben” megoldás, amely egyesíti a növénykárosító gombák elleni hatékony védelmet a napraforgó méretének és alakjának befolyásolásából következő technológiai előnyökkel; a könnyebb kezelhetőséggel, jobb tápanyag- és vízfelvevő képességgel, hatékonyabb stressz-toleranciával és a nagyobb termésbiztonsággal.

BASF1.JPG (104 KB)

Növekedésszabályozás napraforgóban

BASF2.JPG (42 KB)Az Architect® hatására átlagosan 15%-kal csökkenthető a napraforgó magassága, mely a teljes tenyészidő során biztosítja a növenyvédelmi kezelések tányérsérüles nélküli elvégzésenek lehetőségét. Így a tányér virágzáskori védelme vagy a betakarítás előtti deszikkálás során sem fenyeget a tányérok letörésének veszélye.

Az intenzív gyökérfejlődés következtében a napraforgó gyökere hamarabb éri el kifejlett méretét. Ezáltal az intenzívebb víz- és tápanyagfelvételre képes növény gyorsabban fejlődik, és jobban ellenáll a kezelés után bekövetkező stresszhatásoknak.

Az alacsonyabb növénymagasság, az erősebb szár és fejlett gyökérzet hatására csökken a viharok által okozott megdőlések, szártörések valószínűsége is.

Gombás betegségek elleni védelem Architect®-tel

BASF3.JPG (42 KB)Az Architect® hatékony védelmet jelent a legfontosabb gombás betegségek széles köre ellen a napraforgó fejlődésének korai időszakában. Ilyenek az alternáriás levél- és szárfoltosság (ALTEHE), a fekete szárfoltosság (LEPTLI), a diaportés betegség (DIAPHE), és a fehérpenészes szárrothadás (SCLESC).

Mivel az Architect® kezelés hatására a napraforgó- állomány virágzásig védett, így a készítmény lehetővé teszi a korábban csillagbimbóban, tehát a tányér kialakulása előtt kijuttatott gombaölőszer későbbi, virágzásban való felhasználását. Ezzel hatékonyabban és hosszabb ideig tudunk az állománynak védelmet biztosítani a tányért fenyegető rothadásos betegségekkel, mint például a fehérpenészes tányérrothadással (SCLESC) vagy a szürkepenészes tányérrothadással (BOTRFU) szemben.

Az Architect® termésnövelő hatása

Az Architect® optimalizálja a növény alakját. Az így létrejövő kompakt állomány később könnyebben kezelhető és ellenállóbb az abiotikus stressztényezőkkel (pl.: szártöréssel, dőléssel, szárazsággal) szemben.
A növénykárosító gombák elleni hatékonysága a napraforgót leginkább fenyegető biotikus károk megelőzésében segít.

graf1.jpg (160 KB)

Megkönnyíti a víz- és a tápanyagok felvételét, és az intenzív fotoszintézis következtében elősegíti a tápanyagok gyors és hatékony beépítését a növényi szövetekbe, a termésbe.
Mindezen hatások összeadódva képesek a termésbiztonság fokozására, amellyel jelentős mennyiségű termést óvhatunk meg a különböző biotikus és abiotikus eredetű veszteségektől.

Basf pictor.jpg (153 KB)basf_achitekt.jpg (147 KB)

Az eredményesség fokozható a Pictor® gombaölő szer tányérvédelemben való felhasználásával, mellyel összességébe tovább növelhető a napraforgó tábláról betakarítható termésmennyiség, s javítható a napraforgótermesztés jövedelmezősége.

BASF5.JPG (126 KB)

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 07:30-13:00 Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen