WebshopCímke

Az új Speciális széria tökéletes választás az ültetvény/keskeny nyomtávú szegmensben

2023. 01. 31.

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája örömmel jelenti be a vadonatúj MF 3 Speciális szériát. Az új modellcsalád 6 verziót foglal magában és a típusválaszték gondosan ügyel arra, hogy az ültetvény/keskeny nyomtávú szegmensben fellépő minden méret, szélesség és teljesítmény igényre legyen tökéletes megoldás a kínálatban.

Magas felszereltségével, az MF 3 Speciális széria a modern elvárásokhoz is jól illeszkedik, ugyanis kezelése egyszerű, kényelmes és olyan kezelői élményt kínál, ami alacsony költséggel, rendkívül hatékonyan működtethető géppé teszi a traktorokat.

„A szegmensben eltöltött évtizedes tapasztalatunknak, illetve az ügyfelekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően alaposan értjük a speciális erőgépek piacát. Ez a felhalmozott tudás pedig abban ölt testet, hogy minden egyes igényre gyártunk traktort, így kompromisszumok nélkül választhat bárki bátran termékeink közül” – nyilatkozza Jérôme Aubrion, a Massey Ferguson Európai & Közel-Keleti marketing vezetője.

„A nagyértékű terményeket gyakran szűk térállású ültetvényekben, nehéz talajviszonyok mellett termesztjük, ami hatalmas kihívás elé állítja a gazdálkodókat. Az MF 3 Speciális széria tervezésénél ezeket a kihívásokat is figyelembe vettük, legyen akármilyen nehéz vagy szűkös is a munka. A gyakori helyhiány azonban nem látszik a traktorok fülkéjén: rendkívül kényelmes kezelői környezetet teremtenek” – fejezi be értékelését Mr Aubrion.

mf3 special.jpg (127 KB)

Specialista minden szektorban

Az MF 3 S széria hat különböző modellvariánst kínál. Újdonság, hogy a 120 lóerős csúcsmodell – az MF 3GE és MF 3 AL verziókon kívül – mindegyikükben elérhető. A szériában elérhetők fülkés és fülke nélküli modellek egyaránt. A sokoldalúságot a széles hajtómű- választék is garantálja: a vadonatúj 30/15 fokozattal és ECO üzemmóddal ellátott sebességváltó elérhető mind az Essential, mind az Efficient felszereltségi szinteken.

MF 3VI – Szőlészeti verzió – hagyományos, szűk sorközzel rendelkező szőlőkhöz. Öt típus 75 – 120 lóerő között, akár 1 méter össz-szélességtől és alapfelszereltségben fülkés kialakítással.

MF 3SP – Speciális verzió – szélesebb sorközzel rendelkező szőlőkhöz, valamelyest szélesebb alvázzal és tágasabb fülkével. Öt típus 75 – 120 lóerő között, 1.25 méter össz-szélességtől és alapfelszereltségben fülkés kialakítással.

MF 3FR – Gyümölcsös/ültetvény verzió – intenzív művelésű gyümölcsösökhöz, egyéb ültetvényekhez. Szélesebb mellső híd, robusztusabb kiállású traktorok, nagyobb helykínálatú fülkével. Öt típus 75 – 120 lóerő között, 1.45 méter össz-szélességtől. Fülkés és fülke nélküli modellek is elérhetők.

MF 3WF – Széles gyümölcsös/ültetvény verzió – szélesebb, rendkívül stabil kialakítású gépek tágabb térállású ültetvényekhez, hegyes vidéken található szőlőkhöz és akár állattenyésztésbe. Öt típus 75 – 120 lóerő között, 1.70 méter össz-szélességtől. Fülkés és fülke nélküli modellek is elérhetők.

MF 3GE – Alacsony felépítményű verzió – alacsony felépítésű gépek lombkoronák alatti, fóliasátras, összeboruló ültetvények alatti munkákhoz. Szélesebb mellső híd jár ehhez a verzióhoz a páratlan stabilitás érdekében. Négy típus 75 – 105 lóerő között, 1.40 méter össz-szélességtől és kizárólag fülke nélküli kialakítással.

MF 3AL – Alpin verzió – sokoldalú, erős és stabil erőgépek oda, ahol nehezek a talajviszonyok, illetve ahol a hagyományos szántóföldi traktor nagy, de a klasszikus ültetvénytraktor túl kicsi és keskeny. Négy típus 75 – 105 lóerő között, 1.70 méter össz-szélességtől. Elérhető alacsony össz-
magasságú kialakításban (pl.: karámokhoz), illetve síkpadlós fülkével is.

A 75 lóerő fölötti verziók jelentős fejlesztéseket kapnak meg

A Massey Ferguson eltökélt a folyamatos fejlesztések mellett, így a 75 lóerő teljesítmény fölötti verziók fontos és jelentős átalakuláson estek át. A fejlesztések többet között érintik a fülkéket is, kiváltképpen az MF 3FR, MF 3WF modelleken, de a fülke nélküli 3GE típusok kezelői környezete is sokat fejlődött.

mf3_0.jpg (148 KB)

Essential és Efficient felszereltségi szintek

Két felszereltségi szint érhető el mindegyik verzióhoz annak érdekében, hogy a kezelők személyes igényeikre szabhassák az MF 3 Speciális széria gépeit a kényelem, hatékonyság és kiegészítők terén.

A belépő szintű Essential felszereltség mechanikus hajtóművel, 93 l/perc teljesítményű két hidraulika-szivattyús rendszerrel és mechanikus emelőmű vezérléssel érkezik. Ezeket számos hasznos opcióval lehet kiegészíteni, mint például az elektromos emelőmű vezérlés (ELC), vagy a PowerShuttle elektro-hidraulikus menetirányváltó és a SpeedShift terhelés alatt kapcsolható „nyúl/béka” fokozatok váltó.

Az Efficient felszereltségi szint már három hidraulika szivattyús, 120 l/perc teljesítményű hidraulika rendszert, elektronikus emelőmű vezérlést (ELC), PowerShuttle és SpeedShift-es váltót, multifunkciós joystick kezelést és 4 pár elektromos működtetésű hátsó hidraulika szeleppárt tartalmaz.

Kiegészítő extra mindegyik verzióhoz a Cat 4 fülke légszűrő rendszer, a fronthidraulika, a mellső TLT vagy az akár gyári homlokrakodó is.

mf3_3.jpg (74 KB)

Tiszta és bőséges erő

A motorok terén a legújabb generációs, 3.6 literes, négyhengeres erőforrást kapják a hetvenöt lóerő fölötti MF 3 Speciális típusok. A teljesítmény leadása a motoroknak 85 – 120 lóerő közé esik a fülkés verziók esetében. A fülke nélküli, illetve az AL verziók maximális teljesítménye 105 lóerő.

Mindegyik teljesítményverzió a legszigorúbb Stage V károsanyag-kibocsátási besorolásnak felel meg, mindezt pedig egy már sokat bizonyított, egyszerű, SCR-t és Dízel oxidációs katalizátort (DOC) használó rendszerrel oldja meg. A keskeny kipufogó a motorháztető alatt fut és a fülke fellépő elé van oldalra kivezetve. Így egyáltalán nem zavarja a kilátást, illetve a középső illesztésű munkaeszközöket sem akadályozza.

Az alapfelszereltségű üzemanyag-tartály kapacitása 75 liter, ami opcionálisan 100 literesre bővíthető.

Kiváló fülkekényelem és kezelési komfort

Az elődszériához képest a fülke kényelme jelentősen javult, ami a nagyobb fejtérben, magasabb üléspozícióban, és a kvázi síkpadlóban (3 cm-es alagút van csak) ölt elsőre testet. A kilátás sokkal jobb anélkül, hogy a traktor teljes magassága változott volna.

A kezelő előtt egy új, és modern műszerfal található, aminek az elrendezése rendkívül logikus: szemből nézve balra található a fordulatszámmérő, középen a funkciók kijelzője, míg jobbra a különböző szintjelzők. A központi kijelzőre számos adatot lehet megjeleníteni, mint például a TLT fordulatot, üzemanyag-fogyasztást, folyadékhőmérsékleteket, motorfordulat memóriákat. A hátsó függesztőmű helyzetét, a hidraulika szelepek állításait és a Speedshift „nyúl/béka” visszajelzést is lehet rajta látni. A kezelő biztonságát fokozza, hogy Cat 4 fülke légszűrőrendszert is kérhetünk a traktorokba opcionálisan. A rendszer egyetlen gombnyomással nyomás alá helyezi a fülkét – így Cat 2 szintről Cat 4-re emeli a védelmet –, ez pedig permetezésnél nagy biztonsági előnyt jelent.

Szélesebb hajtómű választék

A hatékonyság és a kezelési kényelem növelése érdekében egy új 30 előre / 15 hátrameneti fokozattal ellátott, 40 km/h ECO sebességváltó áll rendelkezésre. A három főcsoporton belül egyenként öt fokozat található. A főcsoportokat karral lehet előre kiválasztani a kezelőtől jobb oldalra.

A fékpedál kuplungfunkció mostantól ebben a szériában is elérhető: a rendszer, amint megnyomjuk a fékpedált, „kikuplungolja” a traktort. Ez kivételesen hasznos homlokrakodós munkáknál, a kezelő sokkal kényelmesebben, gyorsabban és hatékonyabban tud dolgozni.

A hajtóműválaszték belépője a 15/15 fokozattal ellátott, mechanikus irányváltós verzió. Ezt opcionálisan mechanikus osztóművel lehet ellátni, így 30/15-ös sebességváltót kapunk. Így sokkal több fokozat áll rendelkezésünkre az ideális munkapont és tempó megtalálásához.

mf3_4.jpg (233 KB)

A hajtóműválaszték csúcsa az elektro-hidraulikus menetirányváltóval és terhelés alatt kapcsolható „nyúl/béka” fokozattal ellátott váltó. Ehhez a verzióhoz jár a menetirányváltás érzékenységét beállító forgógomb is, ami abban segít, hogy irányváltásoknál mennyire aggresszívan/gyorsan vagy épp lágyan/lassan kapcsoljon a traktor.

Kimagasló hidraulika teljesítmény

Az MF 3 S széria minden típusa kettő vagy három hidraulikaszivattyús hidraulika rendszerrel van ellátva. Mindkét megoldás bőven elegendő olajáramot garantál a munkagépek gyors működtetéséhez.

Az elektronikus emelőmű vezérlés (ELC) alapfelszereltség minden Efficient felszereltségi szintű traktoron, és mostantól opcionálisan az Essential gépekhez is elérhető. A két szint rendszere megegyezik, kivéve, hogy az Essential verziók nem tartalmazzák az elektro-hidraulikus szelepeket. A hidraulika lehetőségek is megújultak, de megmaradtak az eddigi előnyök, mint például a számos hátsó és középső szeleppár, vagy az akár három hidraulika szivattyús rendszer.

Az Efficient verziók alapfelszereltségben 4 pár elektromos hidraulikus szeleppel érkeznek. A szelepek száma akár 6 párig növelhető, amelyek a multifunkciós joystickról is vezérelhetők.

Kiváló ár/érték arányú 75 lóerős modellek

A belépő szintű, 75 lóerő teljesítménnyel rendelkező típusok is számos újításon estek át. Ezek a verziók is megkapták a legmodernebb négyhengeres Stage V motorokat, csak itt 3.4 liter hengerűrtartalommal. A felszereltségben sem kell lemondani a két szintről: itt is Essential és Efficient érhető el a traktorokhoz.

mf3_2.jpg (109 KB)

A 75 lóerős verziók esetében a gyártó Massey Ferguson úgy döntött, hogy az elődszériából átvesz számos műszaki megoldást, amelyek már bizonyított hatékonysággal és alacsony üzemeltetési költségekkel látják el a traktorokat. A fejlesztések azonban itt is érintik a fülkét, például megújult a levegő rugózású vezetőülés.

Minden hetvenöt lóerős MF 3 Speciális traktor többféle sebességváltóval érhető el a különböző felhasználói igények kielégítésére. A belépő szintű váltó a mechanikus működtetésű 12/12-es hajtómű, míg a legfejlettebb a 24/12-es terhelés alatt kapcsolható fokozattal ellátott, elektro-hidraulikus irányváltós verzió.

mf3_5.JPG (132 KB)

A verziókon elérhetők a három hidraulika szivattyús, 120 liter/perc, illetve a két hidraulika szivattyús 93 liter/perc teljesítményű rendszerek is. A hidraulika szelepek közül gyári kiszerelésben is elérhetők középre kihelyezettek.

A 75 lóerős kivitelek is megkapják a Massey Ferguson vadonatúj külső megjelenését: az ezüst szablya motorháztető elem, illetve a szürke fülkeoszlopok közös jellemzői a széria összes gépének.

Dojcsák János
üzletágvezető

Forrás: austrodiesel.at

Az AGCO-ról
Az AGCO (NYSE:AGCO) globális vezető pozíciót tölt be a mezőgazdasági megoldások tervezése, gyártása és terjesztése terén, és élenjáró szolgáltatásokat, termékeket kínál a gazdálkodók számára, akik élelmezik a világot. Az AGCO termékeit öt márkanév alatt forgalmazzák: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® és Valtra®, amelyeket a Fuse® okosfarm részleg támogat. Az 1990-ben alapított vállalat székhelye Duluth-ban, az USA-beli Georgia államban található és 2020-ban 9.1 milliárd dollár volt az éves nettó árbevétele. További információkért látogassa meg a http://www.AGCOcorp.com weboldalt. Vállalati hírekért, egyéb információkért, rendezvényekért kérjük kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. Pénzügyi információkért a Twitteren, kövesse a #AGCOIR.-t.
5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen