WebshopCímke

Integrátori finanszírozás

Finanszirozas.jpg (546 KB)
Az Agroker Holding Zrt. évtizedekre visszanyúló integrátori tevékenységében egyre nagyobb volumenben jelenlévő szolgáltatási tevékenység az áruhiteles finanszírozás, amellyel nagyon sok termelőnek, gazdálkodónak nyújt segítséget a termeltetés finanszírozásában. Több mint 500 ügyfélnek a cég input forgalmának mintegy 40%-os mértékét helyezi ki a társaság áruhitel formájában. Egy évtized alatt tízszeresére nőtt az igény az ilyen jellegű szolgáltatásra, amelynek oka egyrészt a társaság fokozatosan bővülő vevőköre, másrészt a folyamatosan változó piaci körülmények is erősítették és erősítik az igényt a termeltetés előfinanszírozására.

Az integrátori finanszírozás keretein belül szántóföldi növénykultúrák esetében 180 000 Ft/ha finanszírozási összeget biztosítunk Partnereinknek a terményfedezet mellett előírt egyéb fedezeti feltételek megléte esetén. Mivel az időjárás bizonytalansági tényezője mindig jelen van a termelési ciklusban, ezért az ügyfelek védelme érdekében kötelező jellegű a növénybiztosítás megkötése is, hiszen a termény megléte biztosítja az áruhitel határidőben való visszafizetését. 2021-től a Groupama Biztosítóval együttműködve kötünk növénybiztosításokat, amelynek adminisztratív ügyintézésében társaságunk segítséget biztosít, valamint igyekszünk a növényvédelmi szaktanácsadások mellett a termeltetés finanszírozása területén ilyen módon is maximális segítséget nyújtani Partnereinknek.

Az Agroker Holding Zrt. integrátori tevékenységének meghatározó része a terménykereskedelem, amelynek keretein belül közel 100 000 tonna termény felvásárlására kerül sor évente. A cég működési területén hat felvásárló telephelyen biztosítja a termény átvételt mind integrált partnerei, mind egyéb ügyfelei részére, valamint a termény átvételéhez kapcsolódó szolgáltatások (szárítás, tisztítás, tárolás) vonatkozásában is háttér támogatást biztosítunk.

Az input kereskedelmen kívül a társaságnak jelentős a mezőgazdasági gépek értékesítési tevékenysége is. A gépeket lízing vagy hitelkonstrukció keretein belül is meg lehet vásárolni. Több éves együttműködésünk van az MKB Euroleasing Zrt.-vel és a Merkantilbank Zrt.-vel, akikkel együtt segítünk a legkedvezőbb ajánlatok kiválasztásában és a szerződések elkészítésében.

A finanszírozás szerepe a pénz-és árupiaci viszonyok változása miatt egyre inkább felértékelődik az előttünk álló években. Azon gazdálkodók, akik időben, megfelelő összegben és kedvező feltételű termelés-finanszírozási keretekről gondoskodnak, jelentős versenyelőnyt, biztonságot és kiszámíthatóságot tudhatnak magukénak.

Ennek szellemében bízunk benne, hogy a 2023-as évben is eredményes együttműködés keretein belül tudjuk meglévő és új ügyfeleink számára is sokrétű integrátori tevékenységünket biztosítani.

Szuhárné Szántó Katalin
gazdasági igazgató


Előző

hírek a témában

Következő
HírCíme
Legyen Ön is a digitális számlázás híve!
.
2024. május 29
Tovább a hírre
HírCíme
Védje Terményeit az időjárás Kiszámíthatatlansága Ellen!
Az időjárás mindig is kiszámíthatatlan tényező volt a mezőgazdaságban, és a változó körülmények sokszor komoly kihívásokat jelentenek a termelők számára. Az elmúlt években tapasztalt extrém időjárási események rávilágítottak arra, mennyire fontos a körültekintő védelem a terményeket fenyegető károk ellen. Éppen ezért szeretnénk felhívni figyelmüket a növénybiztosítás fontosságára, különös tekintettel a gyümölcsösök fagykárára és a szántóföldek jégeső által okozott káraira.
2024. február 07
Tovább a hírre
HírCíme
Agroker Holding cégcsoport, 75 éve a mezőgazdaság szolgálatában
Idén ünnepli a nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. részvénytársassággá alakulásának 30. évfordulóját, működése viszont közel 75 évre nyúlik vissza. A cégcsoport egy 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely több mint 160 munkavállalót foglalkoztat.
2023. december 20
Tovább a hírre
HírCíme
agroker
NAK Szántóföldi napokon jártunk
A 2023. június 7-8-án Mezőfalván megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow sikeresen lezajlott több mint húszezer látogató részvételével. Ez az ország legnagyobb szántóföldi kiállítása, amelyen a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a fenntartható gazdálkodási módszerek és eszközök, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetőségeinek bemutatására.
2023. június 15
Tovább a hírre
HírCíme
„Mi lesz Veled, magyar alma…?” – Gonda István emlékkonferencia
.
2023. március 14
Tovább a hírre
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: zárva Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen