WebshopCímke

Grillo FD 2200

2022. 10. 09.

Professzionális hidrosztatikus frontkaszás fűnyíró traktor

grillo fej.jpg (51 KB)

A Grillo több mint 60 éve fektet be az innovációba, a termékválaszték tökéletesítésébe, a gyártási technológiák, a vevői és a pótalkatrész-szolgáltatások fejlesztésébe, lehetővé téve, hogy a Grillo minden egyes gépe időtálló minőséget és megbízhatóságot biztosítson felhasználóinak.

grillo_logo.jpg (11 KB)Az FD 2200 és az FD 2200 TS a technológia és a teljesítmény maximumát nyújtja, ami napjainkban a fűgyűjtős hidrosztatikus fűnyírógépeknél elérhető.
Állandó összkerékhajtású rendszerrel, első vágóasztallal, tágas fűgyűjtővel és magas ürítésű fűkidobóval rendelkeznek. Még a legigényesebb felhasználó is elégedett lesz a minőséggel, amit a modern, nagy teljesítményű, megbízható és alacsony károsanyag-kibocsátású STAGE 5 motorok, az FD 2200 62 cm-es és az FD 2200 TS 60 cm-es fordulóköre, az egyedi manőverezőképesség, kiváló stabilitás lejtőn, a vágóasztal elképesztő vágási kapacitása és a hatékony fűgyűjtő rendszerük garantál.

Nagyszerű manőverezhetőségüknek, rendkívül kis fordulókörüknek és rövid tengelytávjuknak köszönhetően, az FD 2200 és az FD 2200 TS nagy órateljesítménnyel rendelkeznek nagy nyílt tereken és akadályokkal, növényekkel vagy padokkal teli szűk, kis területeken egyaránt. A lejtőkön való stabilitást a gondosan megtervezett súlyelosztás és az automatikus vagy kézzel bekapcsolható differenciálzár garantálja.

grillo01.JPG (361 KB)

Az új STAGE 5, 4TNV88C és 3TNV88C motorok védik a környezetet és az emberi egészséget a főbb légszennyező anyagok kibocsátásának csökkentésével. EGR-szeleppel, DPF-fel, részecskeszűrővel és cserélhető patronnal vannak felszerelve. Fejlett égéstechnológiájuknak köszönhetően nincs szükség más folyadékra, például DEF/AdBlu-ra a kibocsátás csökkentéséhez. Ezek a motorok BOSCH vezérlőegység által vezérelt elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszerrel vannak szerelve, a fogyasztás és a teljesítmény optimalizálása érdekében. Ez az elektronikus vezérlőegység rögzíti és tárolja a motor összes paraméterét a CAN-BUS-on keresztül. Ezeket a motorokat hosszabb szervizintervallumokra tervezték, így csökkentve a karbantartáshoz szükséges időt.

grillo03.JPG (144 KB)

Az FD 2200 és FD 2200 TS fűgyűjtője 230, illetve 250 cm-es egy 30 illetve 50 cm-es túlnyúlással, amely lehetővé teszi a kezelő számára a fű könnyű kiürítését a teherautókra. A nagyméretű, „gyep” profilú kerekek segítenek csökkenteni a gyep károsítását, még teli fűgyűjtő esetén is. A hátsó elforgatható tengely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a járdákon és járdaszegélyeken is átjusson, miközben a 4WD vonóereje még egyenetlen talajon is megmarad.

grillo-fd2200-0.jpg (134 KB)  grillo-fd2200-1.jpg (118 KB) grillo-fd2200-3.jpg (95 KB)

Az FD 2200 és FD 2200 TS bármilyen vágási körülmények között használható és ideális a levelek gyűjtésére is. Vágóasztaluk alapfelszereltségként felszerelhető, állítható acél terelőlapokkal rendelkezik a szívóerejük növelése érdekében. Ezek könnyen felszerelhetők a vágóasztalra és ideálisak a falevelek összegyűjtésére a zöldterület lekaszálása után. Az FD 2200 és az FD 2200 TS felszerelhető 160 cm-es multifunkciós kaszával durva talajok megtisztításához. A vágásmagasság 2 cm és 10 cm között állítható. Ez az univerzális kaszáló hátsó anti-scalp kerekekkel van felszerelve. A csökkentett zajszint érdekében csigakereke-s fogaskerékkel ellátott hajtómű. Első defekttűrő kerekek. A kaszálógépet alapfelszereltségként 50 pár Y alakú mulcsozó késsel látták el a fű vékonyra darálásához, de spatulakés-készlet és kaparókés-készlet is áll rendelkezésre.

A téli szezonban FD 2200 és FD2200 TS felszerelhető egy rendkívül hatékony, hidraulikusan működtethető 175 cm-es, gumi élvédővel ellátott, állítható hótoló lapáttal (+/-30°).

Az FD 2200 egy 155 cm-es vágóasztallal van felszerelve. A vágósztal váza acélból készült és csapágyazott anti-scalp kerekekkek van felszerelve. A vágóasztal pereme körül teljes acélból (20 mm átmérőjű) megerősített védelmet alakítottak ki, hogy megvédje a vágóasztalt a járdaszegélyekkel és járdákkal való érintkezés miatti kopástól. Az FD 2200 egy 1200 literes fűgyűjtővel van felszerelve, amelynek motoros terelőlapja szétosztja a levágott füvet a fűgyűjtő egyenletes feltöltése érdekében. A fűgyűjtő hidraulikusan 230 cm-re emel és 30 cm-es hátsó túlnyúlással rendelkezik, hogy bármilyen körülmények között (pl. teherautó vagy teherautó rakterének megtöltéséhez) lehetővé tegye az ürítést. A fűgyűjtő ajtó egy kar segítségével automatikusan záródik.

grillo-fd2200-ts-1.jpg (1.49 MB)  grillo5.jpg (177 KB)  grillo-fd2200-ts-2.jpg (95 KB)

A vágás és a begyűjtés az FD 2200-zal rendkívül hatékony a 400 mm átmérőjű turbinának köszönhetően, amely még a legnehezebb körülmények között és magasan nedves fű esetén is kiváló teljesítményt nyújt. Speciális kopásgátló acélból készült, az 5 lapá-
tos rotor a nagyobb hatékonyságot és a zajcsökkentést szolgálja. Ezt a turbinát egy hidraulikus motor aktiválja, és ütésgátló szeleppel van felszerelve. A turbina burkolata egyetlen alkatrészből áll, amely össze van csavarozva, ezért kopás esetén karbantartás céljából könnyen eltávolítható.

A Grillo FD 2200 egy új generációs STAGE 5 Yanmar dízelmotorral, 3TNV88C, 37 LE, háromhengeres, hidraulikus szilentblokkokra szerelve. Folyadékhűtéses, öntisztító radiátorral és elektromos ventilátorral van felszerelve, amely megfordítja a forgását, hogy eltávolítsa az esetleges fűmaradványokat a radiátorból. A hűtőventilátor egy érzékelő segítségével automatikusan bekapcsol, de manuálisan is aktiválható. A többtárcsás melléktengelykapcsoló hidraulikus, elektromos gombbal aktiválható és lapátfékkel van szerelve az abszolút megbízhatóság érdekében.

grillo8.jpg (61 KB)  grillo9.jpg (126 KB) grillo10.jpg (138 KB)

A PTO (mellékhajtás) a turbinától függetlenül kapcsol be. A gépet automata időzítővel is felszerelték, amely a mellékhajtás kikapcsolása után néhány másodperccel kikapcsolja a turbinát, hogy a fűnyírócsatorna teljesen megtisztuljon a fűmaradványoktól. Az FD 2200 vezetőülése ergonomikus, a kormányzás hidraulikus, az ülés különböző magasságokba és dőlésszögekbe állítható, az elülső pedál erőátvitelű.

Az egész rendszert úgy tervezték meg, hogy még több munkaóra után se terhelje túlságosan a kezelőt. Az FD 2200 tágas és kényelmes, állítható üléssel van felszerelve, standard pneumatikus felfüggesztéssel és kartámasszal. Mind a fűnyírógép, mind a fűgyűjtő kezelőszervei karokkal ellátott hidraulikus elosztókon keresztül aktiválhatók.

A fűnyíró alapfelszereltségként billenő görgővel és közúton való használatra engedélyezett világítóberendezéssel is rendelkezik. Igény szerint rendelhető: komfortos és fűtött fülke a nagyobb rálátásért a munkaterületre. A lapátok és a turbina azonnal kikapcsolnak, amikor a fűkasza megtelt, hogy elkerüljék a fűcsatorna eltömődését.

grillo11.jpg (123 KB)

A vágóasztal megdöntése, a kések élezése és cseréje, valamint a tisztítás a kardáncsukló vagy a turbina és a vágóasztal közötti terhelési cső eltávolítása nélkül történik. Ennek a rendszernek köszönhetően ez a gép különösen alkalmas professzionális és intenzív használatra, elkerülve, hogy karbantartása túl sok időt és erőfeszítést igényeljen a kezelőtől.

Az FD 2200 sikeresen átesett a szigorú teszteken, amelyek garantálják, hogy minden alkatrésze, a váz, a vágóasztal és a sebességváltó teljesen megbízható. A vágóasztalt, a turbinát és a keretet a Grillo Olaszországban gyártja a legjobb anyagok és modern technológiák felhasználásával, hogy 100%-ban ellenőrzött és kiváló minőségű terméket fejlesszen ki.

grillo4.jpg (112 KB)  grillo2.jpg (109 KB)  grillo3.jpg (79 KB)

Könnyű a hozzáférés az előszűrőhöz, a levegőszűrőhöz, a dízelszűrőhöz,a dekantálóhoz és a hidraulikaolaj-szűrőkhöz. Az akkumulátor, az ékszíjfeszítő és a PTO elektrohidraulikus tengelykapcsolója könnyen hozzáférhető. A kezelő könnyen elérheti a hátsó hidraulikus alkatrészeket is, például a változó kiszorítású szivattyút és a fogaskerékszivattyút. A radiátoregység a könnyebb ellenőrzés és tisztítás érdekében kinyitható és automatikusan megfordítja a ventilátor forgását is, hogy az egész rácsot tisztán tartsa, és biztosítsa a hőmérséklet folyamatos szabályozását.

Az FD 2200 TS diagnosztikai szoftverrel van ellátva, amely lehetővé teszi a kezelő számára a gép összes funkciójának biztonságos ellenőrzését; figyelmeztető üzenetet jelenít meg, ha a kiválasztott funkciót nem lehet végrehajtani, és rövid időn belül azonosítja az ellenőrizendő vagy javítandó alkatrészt és elvégzi az esetleges rendellenességek diagnosztikáját. A motor összes működési paraméterét, valamint a motor esetleges meghibásodását is figyelemmel kísérik. Ezeket az adatokat elküldi egy diagnosztikai szoftverbe, hogy elemezhesse azokat a szokásos és rendkívüli karbantartás céljából. A motortér könnyen hozzáférhető, a rutinszerű karbantartáshoz szükséges kenési pontokat a vezetőülés melletti címke jelzi.

grillo02.JPG (260 KB)

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen