WebshopCímke

JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK

JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK

(2. számú melléklet Érvényes: 2024.04.01-től )

 

1.1 Garancia időtartama erőgépekre;

Az Agroker Holding Zrt. által forgalmazott erőgépekre a garancia időtartama, a teljesítés időpontjától az egyes erőgépekre a gyártó által, a Vevő rendelkezésére bocsátott jótállási feltételekben biztosított időtartam. Forgalmazott erőgépeink listája: Massey Ferguson, MTZ, Armatrac, Yto, Iseki

 

1.2  Garancia időtartama munkagépekre:

1. Az Agroker Holding Zrt. által importált illetve forgalmazott munkagépekre a garancia időtartama a gép átadásától számított 12 hónap.

Forgalmazott munkagépeink listája: Agrofer, Checchi & Magli, Cosmo, Dante macchine, Dragone, Falconero, Gaspardo, Massey Ferguson, Pöttinger, Vibro, Orsi, Agrinova, Orizzonti,F.C.R., Darmec, Fardin, Daniele & Giraudo, Carlotti, Lisam, Pioggia Carnevali,Krauss, Boguslav, Tume, DCM, BMV.

Az előzőekben fel nem sorolt erő és munkagépek garanciális kötelezettségeiért a Magyarországon gyártott termékek esetében a gyártó, mint generálimportőr esetén a generálimportőr felelős.

2. Szavatossági idő tartama a garancia lejáratát követő 1 évig tart. A szavatosság feltétele, a jótállási füzetben leírtak alapján elvégzett és leigazolt kötelező felülvizsgálat/szemle, mely(ek) az érintett erőgépnél korábban már esedékessé vált(ak).

3. A garanciális és szavatossági javításoknál felmerülő kiszállási, szállítási díjak, nem garanciális meghibásodásra visszavezethető költségek, kötelező szemléhez szükséges anyagok (olajak, szűrők) költsége a vevőt terhelik.

Felmerülő költségek:

 • kiszállási díj: Nyíregyháza - javítás helye - Nyíregyháza vagy Fehérgyarmat - javítás helye - Fehérgyarmat, amelyik a javítás helyéhez közelebb van. Egység ára: 230 Ft/km 
 • felhasznált tömítések, tömítő anyagok, kenőanyagok, kemikáliák

Ügyfeleink részére lehetőséget biztosítunk mind a nyíregyházi mind a fehérgyarmati telephelyünkön történő javításokra. Ilyen esetekben a kiszállási díj nem kerül felszámolásra.

4. A garancia az alábbi alkatrészekre nem terjed ki (kivéve, ha a reklamáció a leszállításkor vagy az üzembe helyezéskor bejelentésre kerül):

 • kenőanyagok, szűrők, ékszíjak, szimmeringek, gumi-, műanyag alkatrészek, izzók, biztosítékok ésegyéb elektromos alkatrészek
 • természetes kopásokból eredő meghibásodásokra (pl. féktárcsa, fékbetét, tengelykapcsoló tárcsa, hidraulika tömlők)
 • gondatlanságra vagy szakszerűtlen kezelésre visszavezethető meghibásodásokra
 • MTZ traktor esetében nem terjed ki a garancia a kuplungszerkezetre, elsőhídra, első meghajtáshoz kapcsolódó alkatrészekre, ha a traktor homlokrakodóval van felszerelve
 

5.  A garanciális igény bejelentése az alábbi módon tehetséges:

 • személyesen az Agroker Holding Zrt nyíregyházi telephelyén, a szerviz üzletágnál
 • vagy telefonon   06 30 703 1073 telefonszámon
 • vagy email-ben, a  szerviz@agrokerholding.hu címre.

6.  A garanciális javítás soránkicserélt, meghibásodottgaranciális alkatrészekaz Agroker Holding Zrt. tulajdonát képezik, amelyeket ügyfeleink kötelesek átadni a szervizelést végző kollegának. Garanciális és szavatossági időn belül csak gyári, eredeti alkatrészek kerülnek beépítésre.

7.  Lehetőséget biztosítunk a nem Agroker Holding Zrt. által beszerzett termékek beépítésére a felülvizsgálatok, szemlék alkalmakor, de ebben az esetben a felhasznált alkatrészek, csak a szervizelés alatt álló gép gyártója által gyártott, vagy elfogadott alkatrészek lehetnek. A nem tőlünk származó alkatrészekre garanciát nem vállalunk. A felhasznált kenőanyagok, zsírok, és egyéb kemikáliák minden esetben meg kell, hogy feleljenek a gyári előírásoknak, specifikációknak. Ellenkező esetben a garancia és szavatosság megvonásra kerül.

8.  A garancia igény elutasításra kerül,

 • ha az ügyfél a kötelező szemléket elmulasztja, vagy elvégzését nem tudja igazolni.
 • ha a vevő a vétel tárgyául szolgáló gépet nem az előírások (kezelési utasítás) szerint, rendeltetésének megfelelően kezeli, átalakítja, és nem végezteti el az előírt karbantartásokat, felülvizsgálatokat az ott megadottak szerint. Az előírt felülvizsgálatokat csakis a gyártó által elfogadott szakszerviz végezheti, jelen esetben Agroker Holding Zrt. szervize.
 • Elutasítjuk a garancia kérelmet,ha a gépen arra jogosulatlan személy változtatásokat, javításokat, erőszakos vagy szakszerűtlen beavatkozásokat hajtott végre, továbbá ha a meghibásodás egy más káreset következtében fordul elő és ez a káreset nem hozható összefüggésbe a forgalmazó garanciális kötelezettségeivel (elemi kár stb.).

 

Ha a garanciaigényt a gyártó elutasítja, a garanciális javítással kapcsolatos költségek minden esetben a vevőt terhelik (alkatrész, kiszállás, javítási munkadíj, szállítási költség, stb.)

Nem megfelelő karbantartás: - kötelező szemle elmulasztása, szakszerűtlen tárolás, kenés és egyéb karbantartási feladatok elmaradása, nem az előirt üzemanyag, kenőanyag használata, stb.

Figyelem: a 8. pontban felsorolt esetek a garancia megszűnését is magukkal vonhatják!

9. Személyekben és tárgyakban történt károk térítésére csak a termék felelősségbiztosítási törvény alapján vállalunk felelősséget. Semmilyen jellegű és bármi okból eredő kiesésért (pl.elmaradt munkára, haszonra vonatkozóan) kártérítést nem fogadunk el. Nincs lehetőség azok átalakítására vagy csökkentésére sem.

10.  Használt gépekre, járművekre, eszközökre nem vállalunk garanciát.

11.  Pótalkatrészekre a garancia ideje: 6 hónap. Ha az alkatrészeket a garanciális idő alatt szerelték be, akkor a garanciális idejük a termék garanciális idejének lejártával együtt megszűnik.

12. A garancia csak aláírt garancia jeggyel együtt érvényes!

13. Szerviz szolgáltatási díjak:

13.1.  Garancia időszak alatt:

13.1.1 Kötelező szemlék elvégzése során:

 • kiszállási  díj:  300 Ft/km   (Nyíregyháza  - javítás helye - Nyíregyháza vagy Fehérgyarmat - javítás helye - Fehérgyarmat)
 • munkadíj: ingyenes
 13.1.2 Garanciális javítások során:
 • kiszállási díj:  300 Ft/km   (Nyíregyháza - javítás helye - Nyíregyháza vagy Fehérgyarmat-javítás helye - Fehérgyarmat)
 • munkadíj: ingyenes
 13.1.3 Egyéb átalakítások, nem garanciális jellegű meghibásodások esetén
 • kiszállási díj  300 Ft/km  (Nyíregyháza - javítás helye - Nyíregyháza vagy Fehérgyarmat-javítás helye)
 • munkadíj:

Massey Ferguson munkagépek, erőgépek: Massey Ferguson betakarítógépek:  új ár 22.000 Ft/óra+Áfa  

Agroker Holding által forgalmazott egyéb erőgépek: MTZ, Armatrac,  Iseki : új ár 14.000 Ft/óra+Áfa

Egyéb Agroker Holding Zrt. által forgalmazott munkagépek, kertészeti kisgépek, permetezés technikai gépek, szivattyúk, klíma szerelése/töltése:   9.000 Ft / óra + Áfa

egyéb nem Agroker Holding Zrt. által forgalmazott erő- és munkagépek : egyedi, megegyezés alapján

A fentiekben feltüntetett árak nettó árak az áfát nem tartalmazzák. 

13.2. Garanciális időszakon túli javítások, felülvizsgálatok a 13.1.3 pont díjtáblázata alapján

A jótállás alapján végzett javítások gyors elvégzése érdekében a gép tulajdonos köteles az erőgépet javításra alkalmas helyre szállítani, a gépet letisztítani és azon a javítás megkezdése előtt a kezelési és karbantartásban előirt napi- vagy soros karbantartást elvégezni, ellenkező esetben Agroker Holding Zrt. szervizese megtagadhatja a munka megkezdését a gép javításra alkalmas állapotba hozataláig. A gép szállítására azonban a géptulajdonos nem kötelezhető, ha a hiba következtében az erőgép járóképtelen.

A  fentiekben felsorolt árak és feltételek visszavonásig érvényesek. A változás jogát fenntartjuk.

Kelt.: Nyíregyháza, 2024.04.01.


Előző

hírek a témában

Következő
HírCíme
Védje Terményeit az időjárás Kiszámíthatatlansága Ellen!
Az időjárás mindig is kiszámíthatatlan tényező volt a mezőgazdaságban, és a változó körülmények sokszor komoly kihívásokat jelentenek a termelők számára. Az elmúlt években tapasztalt extrém időjárási események rávilágítottak arra, mennyire fontos a körültekintő védelem a terményeket fenyegető károk ellen. Éppen ezért szeretnénk felhívni figyelmüket a növénybiztosítás fontosságára, különös tekintettel a gyümölcsösök fagykárára és a szántóföldek jégeső által okozott káraira.
2024. február 07
Tovább a hírre
HírCíme
Agroker Holding cégcsoport, 75 éve a mezőgazdaság szolgálatában
Idén ünnepli a nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. részvénytársassággá alakulásának 30. évfordulóját, működése viszont közel 75 évre nyúlik vissza. A cégcsoport egy 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely több mint 160 munkavállalót foglalkoztat.
2023. december 20
Tovább a hírre
HírCíme
agroker
NAK Szántóföldi napokon jártunk
A 2023. június 7-8-án Mezőfalván megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow sikeresen lezajlott több mint húszezer látogató részvételével. Ez az ország legnagyobb szántóföldi kiállítása, amelyen a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a fenntartható gazdálkodási módszerek és eszközök, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetőségeinek bemutatására.
2023. június 15
Tovább a hírre
HírCíme
„Mi lesz Veled, magyar alma…?” – Gonda István emlékkonferencia
.
2023. március 14
Tovább a hírre
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen