WebshopCímke

Fedezze fel a Massey Ferguson gyári precíziós gazdálkodási rendszereit!

2024. 04. 09.

A Massey Ferguson 175 éves történelmében az előző évtized kiemelkedő fontosságú volt, ugyanis a gyártó a technológia fejlesztésében látta meg az előrelépést. A 2010-es évek elején elhangzott: a közeljövőben az MF-nél nem csak prémium vasat kell gyártani, hanem innovatív, de rendkívül egyszerűen kezelhető precíziós technológiát is. Ennek a törekvésnek az eredményeit élvezhetjük 2023-ban, teljes értékű digitális szoftver és hardver kínálattal.

Kinek ajánl a gyártó precíziós gazdálkodási megoldásokat?

Az előző évek digitális átállás (=precíziós gazdálkodás) pályázata révén rendkívül kiszélesedett a felhasználók köre. 2020 előtt zömében a nagyobb gazdaságok kiváltsága volt még akár a kormányzás is,azonban mára realitás, hogy aki főállásban él meg mezőgazdaságból, annak elérhető bármelyik alább bemutatott technológia.

Hogy miért? Mert akár 80-100 hektáron is, 3-4 év alatt teljesen kitermeli az árát a teljes beruházás.

Képkivágás.JPG (35 KB)

 

 

Automata kormányzás a zászlóshajó

Manapság tapasztalható, hogy a gazdálkodók nagy része el akar mozdulni a precíziós gazdálkodás irányába és főleg az automata kormányzás felé. Ha van erre alkalmas eszközünk, azonnal érezhetjük a hatását: kevesebb felhasznált üzemanyag, nagyobb pontosság, hatékonyabb gazdálkodás. Az importőr Austro Diesel saját mérései szerint átlagosan 10%-kal csökken az üzemanyag-fogyasztás egy „kétcentis” kormányrendszer használatával.

Az MF Auto Guide segítségével nincsenek fölösleges átfedések, de a másik oldalon kihagyott, megműveletlen területek sem. Az automata kormányzás másik rendkívüli előnye a kezelő kényelme, és ideje.

Átlagosan egy 10 órás munkamenetet 8.5-9 óra alatt tudunk elvégezni, és mindezt jóval nagyobbkomfortban. Az MF-nél kétféle gyári kormányrendszer érhető el: Novatel, illetve Trimble antennával ellátott egység. Lényegi különbség nincs a két hardveres megoldás között. A rendszer másik fontos „hardveres” része, a terminál.
A Datatronic 5 monitor színes, érintős, ISOBUS-os, és rendkívül egyszerűen kezelhető, magyarnyelvű menürendszerrel érhető el.

Precíziós szoftverek a siker kulcsai

A kézzel fogható eszközök mellett (antenna, terminál) érdemes beszélni a szoftverekről is. Az MF szakaszvezérlést, nyomvonal segédet és változó dózisú anyagkijuttatást kínál. Az alapvető, már rögzített adatok felhasználásához nagyon jó lehetőséget nyújt a nyomvonal segéd, azaz a Wayline Assist. Ez azért hasznos, mert ha van egy feltöltött határvonal, akkor a rendszer egykét gombnyomással „rá tudja készíteni” a nyomvonalakat az adott területre. Így nem kell A-B egyenest felvenni, illetve pontosan ki lehet művelni a területet.

Segítségével a forgóban is lehet menni automata kormányzással a géppel. Ha megvannak az alapok (tudunk egyenesen menni + le vannak térképezve a területeink), akkor lehet elkezdeni a felszín felett dolgozni. Ebben nagy segítség a változó mennyiségű anyag-kijuttatás. Az MF Variable Rate szoftver segítségével a talaj pontosan annyit kap minden tápanyagból, amennyire szüksége van. A rosszabb minőségű részek többet, a jó tápanyagellátással rendelkezők pedig kevesebbet. A rendszer használatával egységesebb lesz jóval a termésátlag,és a teljes gazdálkodás kiszámíthatóbbá válik.

A másik ilyen, közvetlenül az anyagkijuttatásban segítő szoftver az MF Section Control szakaszvezérlés. Segítségével akár 96 szakaszt tudunk kezelni, ami garantálja, hogy a földfelszín felett is rendkívül pontosan és precízen lehessen gazdálkodni.

 

MF_8S_sajto_-_motorhazteto.jpg (1.07 MB)

 

Adattovábbítás, elemzések,távoli hozzáférés  fontos kiegészítők

A precíziós gazdálkodáshoz nem elég jól megművelnünk a földet! Számos adat tárolása, hordozása és kiértékelése is szükséges. Az MF-nél ebben sincs hiány: az MF TaskDoc adat-továbbító és adat-hordozó rendszerrel akár felhő alapon is képesek lehetünk az elmentett információink hordozására. A felhő alap további előnye, hogy nem vagyunk egy eszközhöz kötve, több gépen és felhasználóval együtt tudjuk elérni adatainkat. Az MF a konnektivitás jegyében kínál egy távoli ellenőrző és figyelő rendszert az arra jogosultságot kapó felhasználók számára.

Az MF Connect segítségével a tulajdonos pontosan láthatja gépe aktuális és visszamenőleges adatait. Ezek az adatok tartalmazzák a gép pontos aktuális helyét, visszamenőleges útvonalát, a motor járásidejét, fogyasztását. A rendszer több gépre is alkalmazható.

Láthattuk, hogy az MF teljes értékű, gyári támogatású rendszerekkel áll készen a XXI. század elkövetkező évtizedeire is. A tapasztalat is megvan az importőr Austro Diesel GmbH., illetve a hazai márkakereskedők oldalán, ugyanis többszáz vörös, prémium traktor fut évek óta precíziós gazdálkodással hazánkban.

Az MF rendszer előnye, hogy minden hazai márkakereskedő rendelkezik technológia specialistával, így a rendszereket nemcsak megvenni lehet tőlük, de üzemeltetésben, helyi felhasználásban is képzettek, tapasztaltak. A gyári precíziós rendszerek minden MF S-es traktorcsaládban elérhetők. 

 

Képkivágás 2.JPG (34 KB)

 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

Gilányi István: +36 70 3310 441

Bódi László: +36 30 573 9995

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen