WebshopCímke

Megoldás a talajtömörödés

2022. 02. 18.

és a csapadékos időjárási viszontagságok ellen

A talajtömörödésnek, ill. a talaj kímélésének különösen nagy jelentősége van a későbbi terméshelyzet szempontjából. Az abroncs és a talaj közötti érintkezési felületre nehezedő terhelés hatására nyomófeszültéség alakul ki a talajban. A nyomófeszültség által megnő a talaj térfogattömege és csökken a pórustérfogata. A terepen mozgó jármű terhelése tehát a talaj tömörödésével jár, amely kedvezőtlenül befolyásolja a növények növekedését és a terméshozamot. A talajt kímélő abroncs a minimálisra szorítja vissza a talajtömörödést, kevésbé veszi igénybe az erőforrásokat és a terméshozam csökkenése ellen hat. A talajnyomás csökkentése leginkább azzal érhető el, ha a jármű abroncsát széles gumiabroncsra, illetve iker kerekekre cserélik. Az elmúlt évi csapadékos időjárás miatt elég nehézkes volt a betakarítás viszont az ikresítésnek köszönhetően a gumiabroncs nagyobb terjedelemben érintkezik a talajjal és ennek köszönhetően egy nagyobb súlyú gép is könnyebben közlekedik a nedvesebb talajokon.
 
Ennek érdekében az Agroker Holding Zrt.  több éve partneri kapcsolatban áll az Alliance márkájú abroncsokat forgalmazó Bohnenkamp s.r.o. céggel, és közösen oldják meg a közepes és nagy teljesítményű traktorok ikerkerekezését
 
A különböző rendszerek a rögzítő szerkezet és a jármű mérete szempontjából eltérőek. Az ikerkerekes rendszer melletti döntést mindemellett üzemi tényezők is befolyásolják. Ikerkeréken tervezett használat esetén két különböző rendszert ajánlunk. Traktorokra és homlokrakodókra 120 lóerőig a Trinker termékei alkalmasak.
 
A TRINKER praktikus ikerkerekei gyorszáras kialakításúak, ezáltal használatuk számos előnnyel jár.
A TRINKER ikerkerekek csökkentik a talajnyomást, jól használhatók lejtős területen, javítják a vonóerőt és a kisebb mértékű kerékcsúszás által üzemanyagot takarítanak meg. A TRINKER ikerkerekek teherautókra, kistraktorokra, szállítókocsira, trágyaszóróra, első traktorkerekekre is kaphatók.
 
Előnyök:
 • könnyen felszerelhetők 
 • nincs szükség hegesztésre a traktor keréken 
 • kengyeles és menesztő horgonyok, valamint merevítők feleslegesek 
 • felerősítéshez a termékkel szállított kézi tekerővel húzza meg az ikerkerekek rögzítő kampóit
 • nincsenek kiálló részek a traktorkeréken
 • a kerekek közötti távolságot a távolságtartó gyűrűk biztosítják 
 
Amennyiben ikerkerékre alkalmas felnire van szükség, a Trinker ikerkapcsolója jó megoldást kínál. Az ikerkapcsoló két részét a traktor és az ikerkerék felni tárcsáira kell csavarozni és végezetül összeilleszteni. A rendszer mind művelő-, mind hagyományos ikerkerekeknél használható. A különböző besajtolási mélység sem jelent problémát.
 
Nagyobb traktorokra vagy aratógépekre a Stock angol gyártó rendszerét kínáljuk. Ez utóbbinál az ikerkerék felni tárcsa nélküli speciális felnivel rendelkező. Ezért a kerék csak ikerkerékként használható. A STOCKS angol gyártó hosszú évek óta gyárt kiváló minőségű ikerkerék rendszereket nagy traktorokra és aratógépekre.  A rendszer mind a traktor első kerekeire mind a hátsó kerekeire kiépíthető. 
 
Előnyök:
 • egy személy is felszerelheti
 • minden pozícióban gond nélkül felhelyezhető
 • TÜV által bevizsgált termék
 • hármas kerékként is kombinálható
 • alapfestéssel raktárról szállítható, felár ellenében minden kívánt színben megrendelhető
 • első osztályú minőség rendkívül erős, speciális eljárással gépileg hegesztett szorítósínnel
 • a felni kúpos peremülésére pontosan illeszkedik max. 6 mm-es profilozott távolságtartó gyűrűk megakadályozzák a főkerékbe való beleakadást
 • minden rögzítő-záró alkatrész kovácsolt acélból készült és garantáltan törhetetlen
Ikerkerekes dupla standard abroncsozás, csatos stock ikerfelnivel
 
Bódi László
alkatrész és kenőanyag területi értékesítő
06 30 5739 995
bodi.laszlo@agrokerholding.hu
5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen