WebshopCímke

Növénybiztosítás

Az Agroker Holding Zrt. vevőink pozitív visszajelzései alapján az idén is a Groupama Biztosító Zrt.-vel együttműködve biztosítja partnerei számára a növénybiztosítás megkötését.

A hatályos jogszabályok szerint az alábbi három típusú növénybiztosítási termék megkötésére van lehetőség, melyhez díjtámogatás társul:

„A” típusú növénybiztosítás – mely tartalmazza a jég, vihar, téli-, tavaszi – és őszi fagy, aszály, árvíz, felhőszakadás kockázatok elleni védelmet, a főbb növényekre – Teljes körű csomag


„B” típusú növénybiztosítás – meghatározott növényekre köthető, választható kockázatokkal: az alapcsomag tartalmazza a jég kockázatot; a közepes csomag már tartalmazza a vihar kockázatot is.


„C” típusú gazda növénybiztosítás – meghatározott növényre, választható bármelyik fenti kockázat, alap (jég) és közepes csomagban (jég, vihar)

A biztosítási csomagok mindegyike mellé választható igény szerint kármentességi kedvezmény az előző évekhez hasonlóan, melynek mértéke 30%.

Hagyományos biztosításként kötendő 2022-től a tűz kockázat, mivel ezen elem kikerült a támogatott biztosítási események köréből mindhárom fenti növénybiztosítás típus esetében. A tűz kockázat megkötése „A” „B” és „C” támogatott típusok mellé is kötelező hagyományos elemként.

Azon esetekben, amikor a partner nem kíván a támogatás lehetőségével élni, de szeretné biztosítani a termőterületeit, szintén hagyományos formában köthető biztosítás a tűz, jég kockázati elemekre (csak együtt) és vihar kockázatra is opcionálisan ezen két esemény mellé. Egyéb kockázati tényezőkre hagyományos biztosítás nem köthető. Az Ön számára legmegfelelőbb biztosítási típus kiválasztásához, valamint kalkuláció készítéséhez az alábbi információk szükségesek: földterület nagysága, növénykultúra megnevezése, hozam és egységár adatok.

A növénybiztosítások megkötésére május 31-éig van lehetőség, melyet a hosszabb biztosítási védelem miatt indokolt mielőbb megkötni, hogy várható terméseiket teljeskörűen biztonságban tudják. Növénybiztosítással kapcsolatos ajánlatkéréseiket a penzugy@agrokerholding.hu e-mail címre várjuk.

mezogazdasag_biztositas.jpg (403 KB)


Előző

hírek a témában

Következő
HírCíme
Legyen Ön is a digitális számlázás híve!
.
2024. május 29
Tovább a hírre
HírCíme
Védje Terményeit az időjárás Kiszámíthatatlansága Ellen!
Az időjárás mindig is kiszámíthatatlan tényező volt a mezőgazdaságban, és a változó körülmények sokszor komoly kihívásokat jelentenek a termelők számára. Az elmúlt években tapasztalt extrém időjárási események rávilágítottak arra, mennyire fontos a körültekintő védelem a terményeket fenyegető károk ellen. Éppen ezért szeretnénk felhívni figyelmüket a növénybiztosítás fontosságára, különös tekintettel a gyümölcsösök fagykárára és a szántóföldek jégeső által okozott káraira.
2024. február 07
Tovább a hírre
HírCíme
Agroker Holding cégcsoport, 75 éve a mezőgazdaság szolgálatában
Idén ünnepli a nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. részvénytársassággá alakulásának 30. évfordulóját, működése viszont közel 75 évre nyúlik vissza. A cégcsoport egy 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely több mint 160 munkavállalót foglalkoztat.
2023. december 20
Tovább a hírre
HírCíme
agroker
NAK Szántóföldi napokon jártunk
A 2023. június 7-8-án Mezőfalván megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow sikeresen lezajlott több mint húszezer látogató részvételével. Ez az ország legnagyobb szántóföldi kiállítása, amelyen a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a fenntartható gazdálkodási módszerek és eszközök, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetőségeinek bemutatására.
2023. június 15
Tovább a hírre
HírCíme
„Mi lesz Veled, magyar alma…?” – Gonda István emlékkonferencia
.
2023. március 14
Tovább a hírre
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen