WebshopCímke

Új biostimulátorral bővül az Agroker Holding Zrt. termésnövelő anyag kínálata

2023. 10. 10.

Az 1970-es években főként olasz és spanyol gyárakból származó új és szokatlan összetételű termékek jelentek meg a termésnövelő anyagok piacán Európában. Az anyagoknak ezt az új csoportját, amelyek a növényi szervezetbe juttatva aktiválják a létfontosságú folyamatokat és hatásukra a szervezet metabolikus és energetikai folyamatai megváltoznak, biostimulátoroknak nevezték.

Bár nem tápanyagként működnek, mégis egészen kis mennyiségben kijuttatva is képesek előidézni a növények gyors fejlődését, fokozzák erőnlétét, stressztűrő képességét és javítják a termés minőségét.

Magyarországon a biostimulátorok az 1990-es években jelentek meg és napjainkra a termésnövelő anyagok legdinamikusabban növekvő szegmensévé váltak. Ma már esszenciális termékeknek tekinthetők, vagyis az intenzív termelésben használatuk nélkülözhetetlen. A termékkör felhasználása továbbra is intenzíven növekszik, a forgalom 5-6 éven belül meg is duplázódhat. A gyorsan bővülő választékban a gyakran regisztrációs engedély nélkül forgalomba kerülő, bizonytalan eredetű termékek között a termelőknek egyre nehezebb eligazodni, ezért a kereskedők egy része, így az Agroker Holding Zrt. is igyekszik olyan egyedi, csak rajta keresztül beszerezhető termékeket forgalmazni, amelyek felhasználásához szakmai támogatást nyújt és amelyek a kultúrák széles körében sokoldalúan és biztonságosan használhatók és nem utolsó sorban kedvező áron szerezhetők be.

Az Agroker Holding Zrt. már több éve, Magyarországon egyedüliként forgalmazza az olasz CIFO finomműtrágya gyártó magas minőségű műtrágya termékeit. Ebben az évben a CIFO kínálatot tovább bővítve megkezdtük egy többkomponensű, kiváló tulajdonságokkal bíró, regisztrációs engedéllyel rendelkező biostimulátor, a RADICIFO forgalmazását is.

cifo.JPG (154 KB)

Milyen termék a RADICIFO és milyen komponensekből áll?

A RADICIFO egy innovatív biostimulátor, a gyökér és a növényi növekedés bioaktivátora, amelyet kifejezetten a gyökeresedési folyamat és a kiegyensúlyozott növénynövekedés ösztönzésére fejlesztettek ki.

A RADICIFO-t alkotó komponensek az alábbiak:

  1. Növényi kivonatok, amelyek különösen gazdagok fitoszaponinokban, glicin betain-ban, poliszaharidokban és aminosavakban
  2. Szerves savak
  3. Vitaminok
  4. Kelatizált mikroelemek

szolo.jpg (768 KB)

Milyen agronómiai előnyökkel jár a készítmény használata?

  1. Használata kiegyensúlyozott növényállományt eredményez
  2. Növeli a gyümölcsméretet és elősegíti a termés egységes megjelenését
  3. Serkenti a gyökeresedési folyamatot és a tápanyagfelvételt
  4. Elősegíti a hasznos talajgombák és baktériumok növekedését és javítja a talaj szerkezetét

Az egyes alkotók hatásmódja:

RADICIFO

Analízis                         W/W %
Szerves nitrogén (N)       1%
Szerves szén (C)             10%
Szervesanyag-tartalom    75%

Összetevők:
Szerves savak, növényi kivonatok,
mikroelemek, vitaminok
ph (1%-os oldatban, Sűrűség (20 °C-on)
7,8±0,5 1,18 kg/l

Felhasználás:

Felhasználható beöntözéssel számos kultúrában több alkalommal ismételve (szántóföldi és ipari növények, levélzöldségek, hajtatott növények), kiültetés után 10-20 nappal, az első terméskötés után és a termésnövekedés időszakában 15-20 L/ha-os dózisban kijuttatva. Földieper, virágkultúrák, cserepes dísznövények esetében 1,5-2 L/1000 m2 dózisban vagy öntözővízzel 2-3 L/m3 adaggal kijuttatva.

Gyümölcs ültetvényekben és csemegeszőlőben 3-4 kezelés adható virágzás kezdetétől 15-20 L/ha-os adagban.

Szántóföldi kultúrákban a növények kondíciójának javítására 4 L/ha mennyiségben, de legfeljebb 1,15%-os koncentrációban a tavaszi vegetációs időszak intenzív növekedési szakaszában egy alkalommal, állománypermetezéssel kijuttatva.

meggy.jpg (1.19 MB)

A RADICIFO biostimulátor jól összeválogatott alkotórészeinek köszönhetően a tenyészidő első felében kijuttatva nagy mértékben elősegíti a gyökeresedési folyamatot és az egyöntetű, erős növényállomány kialakulását. A nagy gyökértömegű harmonikusan fejlődő növények több vizet és tápanyagot képesek felvenni a talajból, amelynek szerkezetét is pozitív irányba módosítja a készítmény. A folyamatok eredőjeként növekszik a termésbiztonság, jobb minőségű és egységesebb lesz a termés. A termék más, hasonló célokra kifejlesztett termékekhez képest kedvező egységára és alacsony hektárköltsége (4 L/ha dózis költsége 10-11.000 Ft/ha) lehetővé teszi széleskörű alkalmazását mind a szántóföldön, mind a gyümölcstermesztésben.

A RADICIFO-val kezelt kultúrákban az eddig elvégzett kísérletek azt mutatják, hogy jelentősen nő a terméshozam, csökken a szabványon kívüli termény aránya, javul a termés minősége (méret, szín, eltarthatóság). Mindez a kedvező változás együttesen jóval a költségek megtérülésén felüli eredmény biztosít a felhasználónak.

Felhasználása az AÖP-ben engedélyezett, beszerezhető az Agroker Holding Zrt. központi telehelyén és regionális központjaiban.

Varga Attila
szaktanácsadó

cifo-logo.jpg (35 KB)

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: zárva Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen