WebshopCímke

Újdonságaink az EIMA mezőgazdasági gépkiállításról 2022

2022. 12. 28.

2022 november 9-13. között Olaszországban ismét megrendezésre került a 2 évente szervezett EIMA gépkiállítás, Bologna nemzetközi szintű kiállítási területén. Az 1969-ben alapított kiállítást a FederUnacoma (Olasz Mezőgazdasági Gépgyártók Országos Szövetsége) támogatja, és a „BolognaFiere”-val együttműködve szervezi. Az Agroker Holding Zrt. Olasz beszállítói rendszeres résztvevői ennek a meghatározó eseménynek, így szakmai delegációnk is ellátogatott felfedezni az újdonságokat és egyeztetni a fo

A kiállításon a 25-ös és 26-os pavilon ezúttal is az Olasz prémium gyártók gyűjtőhelye volt. A szántóföldi növénytermesztés mellett a speciális kertészeti munkagépekre figyelt itt az egész világ.

A Dragone srl. a kiemelt innovációs bemutatóterületen állította ki tisztán elektromos hajtású Dragone Energy szőlészeti növényvédő gépét. A Dragone gyár ezzel a géppel csatlakozott a MARcEL projekthez, melynek célja egy sor teljesen elektromos hajtású munkagép precíziós rendszerbe történő integrálása kiterjesztve az adatgyűjtés és archiválás lépéseire. A MARcEL projekt a fenntartható mezőgazdaság fejlesztéseiben tevékenykedik a Piemonti régióban 17 Olasz szereplő részvételével, akik között nagyvállalatok mint például a CNH csoport, egyetemek és kutatóközpontok is sorakoznak.

dragone electric.JPG (2.63 MB)

A mezőgazdaság 4.0 keretében megálmodott projekt fő iránya a Black Shire autonóm gép megteremtése, melyben egy gumihevederes RC3075-ös 75 LE teljesítményű dízel erőgép és a rá függesztett permetezőgép dolgozik majd kezelő mentesen, távirányítással és részletes adatgyűjtést végezve. A kapcsolat 24 órás és 7 napos munkát ígér automatikus térképezéssel, fejlett szoftverrendszert melyben egy kezelő és operátor nélküli robottraktort kapunk, autopilóta móddal. A hevederek 2 független elektromos motorral hajtottak és a munkagép is elektromos hajtású. A tervezéskor a biztonsági előírásoknak való megfelelés kiemelkedő, mely teljesítését a gépeken elhelyezett különböző szenzorok biztosítják majd.

dragone electric2.JPG (3.95 MB)                                                                        

A Dragone standon a legnagyobb érdeklődést a Dragone MTX-220 mulcser + BM22 kitérő mulcser körül láttuk. A gép alapjaiban a jól ismert extra erős VP széria duplapajzsos mulcsere melyre felépítésre kerül egy automatikusan kitérő robosztus kis mulcser. A gép szériában önálló hidraulika rendszerrel rendelkezik és joystick vezérléssel adaptált, és megvalósítja a traktor közepétől mért 3 méter feletti kitérés igényeit.

A Dragone ültetvénypermetezésben a közkedvelt K1 duplaventillátoros permetezőgépet új verzióban, mellső beszívású ventilátor házzal mutatta be. A szóróívek oldalanként teljesen leburkolhatóak, így a gép jól használható a szigorú előírásokat követelő vízpartokon, ahol a vízi élet védelme is cél.

Ahogy Magyarországon, úgy az egész EU területén egyre nagyobb hangsúlyt kap a mechanikus gyommentesítés amiben a Dragone CR16 damilos tőközművelő gépe kiváló alternatíva a legtöbb ültetvényes gazdálkodó számára.

dragone cr 16.JPG (1.45 MB)

 

A Maschio Gaspardo standja látványos volt a kiállításon. Számos újdonságot mutattak be:

A Gaspardo Chrono 800 a nagysebességű precíziós vetőgépek választékát bővíti a Precíziós gazdálkodás számára összecsukható lengő szárnyakkal ellátott, vontatott vázas modellel. Fokozott termelékenység egy akár 16 vetőegységgel rendelkező modell esetében.

A Gaspardo Primo EW isotronic, nagy pontosságú műtrágyaszóróval a pontos munka akár 32 méteres szélességben is hibátlan.

gaspardo primo.JPG (2.62 MB)

Gaspardo Opera 600 isotronic új innovatív modell a kombinált vetéshez. Az új, nyomás alatt álló tartály a precíziós gazdálkodásra is tekintettel növeli a vetőmag és a műtrágya elosztásának hatékonyságát.

gasp rapid.jpg (130 KB)

Maschio Jumbo isotronic: az Isobus kommunikációs rendszerrel és nem kevesebb, mint 5 új szerkezeti szabadalommal rendelkező forgóborona.

Gaspardo Tempo Ultra isotronic + front tartály függ. vegyszerező. Kiváló minőségű növényvédelem 30 méterig.

gasp chrono ist.jpg (240 KB)

Az Orizzonti srl. is bemutatta speciális mulcser családját. A kiállításon látott újdonság egy Orizzonti Star-200 mulcser + Baby green DHT60 kitérő mulcser. A gép előnye, hogy tömege 900 kg körüli ezért egy normál ültetvényes traktorral kiválóan üzemeltethető. Megoldásait tekintve egyszerű, letisztult gép kedvező ár-érték aránnyal. Elsősorban 5 méteres vagy alatti gyümölcsösökben használható.

orizz.JPG (4.93 MB)

A Dal Cero Metalworking gépeit nagyon látványos standon mutatta be a Novum. A DCM M36 és M42 műtrágyaszórói hatalmas keresletet mutattak az elmúlt években az Olasz piacon és a külföldi export is emelkedni kezdett. A kiállításon egy határszóróval és LED világítással felszerelt DCM M42 iso műtrágyaszóró gépet láthattunk.

A Dante gépgyár évek óta mutatja be újabb és újabb megoldásait a minimális talajművelés területén. Az általuk gyártott Ares lazítók mellett egyre nagyobb érdeklődés övezi a Dorado kombinált talajművelő gépeket, melyek használatával komoly menetszám csökkenés érhető el. A kiállításon szavazatunkat azonban a Dante Tandem rövidtárcsa mellett raktuk le, melyre a Startec multiperformer isobus rendszerű precíziós (VRC/SC) zöldítő adaptációja lett felépítve alkalmassá téve a munkagépet az egymenetes precíziós zöldítő vetésre. A Tandem vetőgép család így a digitális átálláshoz bárkinek kiváló alternatíva lehet.

A 29-es pavilonban a kertészet speciális gépeivel találkoztunk. Itt került bemutatásra az FCR BA venyigesodró a BMV FLHD síkfalmetsző és az Agrofer Universal tőközművelő család.

A 19-es pavilonban a világ nagy traktorgyártói között büszkeségünkre a Cosmo srl. kapott ismét helyet. A folyamatos termékkínálattal bővülő „Bully” vonal fokozott érdeklődést mutatott, hiszen prémium minőségű talajmarókra és mulcserekre nagy szükség van, főleg akkor ha a csúcs minőséghez a legjobb ár is párosul. A Cosmo SGM-72 fűkasza nagyon szép gyepvágást szavatol 19-110 mm között és rendkívül gazdaságos az üzemeltetése.

cosmo (1) sgm.JPG (4.29 MB)

A standon bemutatkoztak a VST kistraktorok és az Ettore elektromos mobilitást hordozó négykerekűek is. A VST 918, 922, 927 összkerekes traktormodelljei rendelkeznek az EU-ban elengedhetetlen certifikátokkal és motorjaik megfelelnek a stage V legmagasabb szintű emissziós normáknak a 18-27 LE közötti teljesítmény kategóriában.

cosmo (3) vst traki.JPG (4.02 MB)

A nemzetközi gyártók pavilonjában jó érzéssel beszélgettünk a MZURI gépgyár embereivel, hiszen saját szemünkkel láthattuk, hogy az innovatív megoldásokra óriási kereslet mutatkozik. A kiállításon bemutatott MZURI PRO-TIL4T egymenetes sávművelő gép és Precision Planting adaptációval ellátott MZURI XZACT szemenként vető adapter vonzotta a szemeket.

mzuri protil.JPG (4.14 MB)

Fő alkatrészbeszállítóinkkal a 37-es csarnokban találkoztunk. Az Annovi Reverberi céggel megerősítettük hosszú távú megállapodásainkat, hogy a Magyar piacon továbbra is vezető permetezéstechnikai megoldásokat kínálhassunk.

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: zárva Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen