WebshopCímke

Valósítsa meg ÁTK pályázatát a Massey Ferguson prémium szálastakarmány gépeivel

2024. 05. 16.

A Massey Ferguson teljes körű szálastakarmány kínálattal rendelkezik, amely magában foglal rendképzőket, rendterítőket, körbálázókat, illetve az alább bemutatott kaszákat. A vörös gyártó erőgépekben és kombájnokban megismert minősége garancia a szálastakarmány kínálat magas minőségére is. Az átgondolt tervezés végett hatékonyan üzemeltethetők a gépek, ár/érték arányuk pedig kiváló!

Ismerje meg a Massey Ferguson prémium szálastakarmány kínálatát

DM 306 P.jpg (109 KB) 

Tárcsás kaszák az 5 tárcsástól egészen a frontkaszákig

A Massey Ferguson teljes körű szálastakarmány kínálattal rendelkezik, amely magában foglal rendképzőket, rendterítőket, körbálázókat, illetve az alább bemutatott kaszákat. A vörös gyártó erőgépekben és kombájnokban megismert minősége garancia a szálastakarmány kínálat magas minőségére is. Az átgondolt tervezés végett hatékonyan üzemeltethetők a gépek, ár/érték arányuk pedig kiváló!

MASSEY FERGUSON DM P SZÉRIA – ÁR/ÉRTÉK BAJNOK TÁRCSÁS KASZÁK

 A belépő szint az MF tárcsás kaszák világába a hátsó hárompontra kapcsolható, oldalsó megfogású DM P széria, amelynek legnépszerűbb típusai 2.55 méter, illetve 3 méter munkaszélességgel érhetők el. A kisebbik verzió 5, a nagyobb 6 tárcsával rendelkezik.  Mindegyik típus erős kardánhajtással, és rendkívül robusztus vázzal van ellátva.   

 

 

Az MF kaszák lelke a különleges szöghajtómű kialakítás, amely minden tárcsának tökéletes meghajtást biztosít. A megoldás révén a teljesítmény egyenletesen oszlik el a vágótárcsák között, ezáltal kisebb mértékű az alkatrészkopás, hosszabb az élettartam és biztosabb a vágás. Fontos hangsúlyozni, hogy ugyan oldalsó megfogású gépről van szó, a traktor hátsó hárompontját egyáltalán nem terheli meg jelentősen. A talajkövetés elsőrendű.  A kaszák meghajtásához 50-60 lóerő elégséges.

 

A biztos vágás és teljesítmény kulcsai: prémium szöghajtómű, amely egyenletesen osztja el a terhelést az egyes vágótárcsák között, illetve a nagy átfedéssel dolgozó kaszálótárcsák

 

Az MF kaszák egyik egyedi jellemzője a DriveGuard nyírótárcsás biztosítás. Mindegyik vágótárcsa saját nyírótárcsával rendelkezik. A rendszer nagyon egyszerű műszaki megoldással nyújt túlterhelés elleni védelmet: ha a kaszálótárcsa egy idegen tárgy miatt (pl: kődarab) megakad, a nyírótárcsa a kikönnyített pontoknál „elszakad”.

tárcsa.png (155 KB)

 

A kasza vágótárcsái a meghajtótengelyre egy nyírótárcás biztosítóelemmel vannak felszerelve. Ha megakad a tárcsa és extra terhelés éri a rendszert, csak a nyírótárcsa szakad el. A javításkor ez jelentős összeget takarít meg Önnek és a kasza többi része ép marad!

A karbantartást és a hatékony munkavégzést a csavarral rögzített csúszótalpak, az önmagában csavarozott szerkezetek, a gondos váztervezés és a kaszapengék gyorscseréje teszi lehetővé.

Kasza nyírótárcsa rajz 1 .jpg (59 KB)Kasza nyírótárcsa rajz 2 .jpg (32 KB)

 

MASSEY FERGUSON DM TL SZÉRIA –SÚLYPONTI MEGFOGÁSÚ, HIDROPNEUMATIKUS FÜGGESZTŐRENDERREL ELLÁTOTT TÁRCSÁS KA

 

 A főként 2.6 – 3.1 méter munkaszélességben keresett központi megfogatású kasza a hátsó hárompontra kapcsolható és fejlett műszaki megoldást nyújt.  A súlyponti megfogatás kevesebb terhet jelent a traktor függesztőműve, illetve az egész kaszaváz számára.  Az előnye továbbá a tökéletes talajkövetés.

A Massey Ferguson kaszák másik egyedi előnye a hidropneumatikus felfüggesztőszerkezet. A Turbolift névre eresztelt rendszer révén fokozatmentesen szabályozható a talajnyomás.  Mindig pontosan annyi terhet engedünk a talajra, amennyit szeretnénk! A talajra nehezedő nyomást menet közben, a fülkéből tudjuk állítani.  A rendszer által jobb vágási minőséget, kevésbé szennyezett takarmányt és kiváló talajkövetést érhetünk el. A szabadon lebegő vágás a piacon elérhető egyik legjobb megoldást kínálja.

 

 

Súlyponti megfogású kasza sajtó.jpg (115 KB)

 

Fülkéből, egyetlen hidraulikakörrel fokozatmentesen állítható talajnyomást szabályzó függesztőrendszer. Eredmény: tökéletes vágási minőség és talajkövetés

A meghajtáshoz 75-100 lóerős traktor szükséges munkaszélességtől függően.

 

MASSEY FERGUSON DM –F SZÉRIA – PRÉMIUM MELLSŐ FÜGGESZTÉS

Amennyiben nem hátulra akarjuk felkapcsolni a tárcsás kaszát, úgy a Massey Ferguson F (front) szériái kínálnak minőségi alternatívát. Hazánkban a legnépszerűbb típus az FP, amely 6 tárcsás kivitelben érhető el. A frontkaszához kérhető gumihengeres, illetve verőujjas szársértő egyaránt. Attól függően, hogy kérünk-e kondicionálót a gépekhez, a vonóerőigény 75 és 95 lóerő között alakul. A hatékony munkavégzést segíti a nagy emelési magasság, amellyel még egyenetlen talajon is kiválóan lehet dolgozni. A kategóriában szokatlan nagymértékű oldalirányú billenés a dombos vidéken, oldalakban történő vágásról gondoskodik. A központi királycsapra függesztett szerkezet kiváló talajkövetést biztosít.

kep_01.png (49 KB)Kep_02.png (116 KB)kep_03.png (114 KB)

kep_04.png (686 KB)

RENDKÉPZŐK és RENDTERÍTŐK egytől akár tíz rotorig

 

MASSEY FERGUSON RK EGYROTOROS RENDKÉPZŐK – professzionális megoldások már a belépő szinttől kezdve!

Az MF RK egyrotoros rendképzőkből összesen 5 típus érhető el, 3.4 és 4.5 méter közötti munkaszélességgel. A rend szélessége verziótól függően 60 és 160 cm között változhat.  Mindegyik típus háromponttal csatlakozik a traktorhoz Kat I vagy Kat II függesztési kategóriával.

Az összes modellen alapfelszereltségű, zárt rotorfejek megvédik az alkatrészeket a portól és a szennyeződéstől, így jelentősen nő az élettartam. A rotorfejek speciális csavaros rögzítése is a tartósságot szolgálja. Az egyszerű karbantartást és szervizt továbbá elősegíti, hogy az ujjtartó karokat egyesével lehet cserélni, anélkül hogy az őket tartó házat szét kellene szedni.

 

 

 

A sodróujjak egyesével vannak felcsavarozva az ujjtartó karra, mégpedig alulról. Így a kar termény fele néző oldala teljesen sima, ami által nem ragad rá a termény.   A biztonságról a túlterhelés elleni védelem gondoskodik, ami alapfelszereltség minden típuson.

A mindig tökéletes munkavégzést a központi (lineáris) magasságállítással érhetjük el, ami által a gép könnyen igazodik a talajviszonyokhoz és az elvégzendő munkához is.

 

MF RK kétrotoros rendképző.jpg (150 KB)

 

 

kep_07.png (162 KB)

 

Zárt rotorfejek, amik tökéletes por elleni védelmet nyújtanak.  Egyesével csavarozott rotorkarok: csere esetén nem kell megbontani a házukat

 

MASSEY FERGUSON KÉTROTOROS RK RENDKÉPZŐK – középső, oldalsó, vagy vegyes (középső és oldalsó) rendképzés

Amennyiben nagyobb területteljesítményre van szükségünk, úgy a hat típusból álló kétrotoros rendképző modellcsalád a megoldás.  6.3 - 8.4 méter munkaszélesség között találunk gépeket a szériában, 60 cm és 190 cm közötti rendszélességgel.  Ujjtartó karokból 10 vagy 12 darabbal vannak felszerelve a „sodrók” rotoronként.

Hazánkban a legnépszerűbb típus a segédvázkerettel felszerelt RK 672 SD-TRC.  A segédváz a háromponttól fut egészen a gép végéig: gyakorlatilag egy központi gerendely, amelyre a rotorok is fel vannak függesztve. A váz végén található a futómű, két nagy méretű gumiabronccsal. A rendszer előnye a stabilitás és biztos munkavégzés: nem a rotorok kerekein gurul a sodró, illetve közúton is 40 km/h-val lehet közlekedni vele.

A váz rendkívül robusztus és masszív, de nem akadályozza a kormányzást: a rendsodró mindig a traktor nyomvonalán halad.

A teljesen kardáncsuklós rotorfelfüggesztés eredményeképpen tökéletes a talajkövetés. A rotorok gyakorlatilag „lógnak” a segédvázkereten, ami végett tökéletesen kopírozzák a talajt attól függetlenül, hogy hossz- vagy keresztirányban dől-e meg a keret. A rendszer eredményeképpen jelentősen csökken a takarmányveszteség.

Az MF rendképzők további nagy előnye a Jet Effect rendszer: a rotorok abroncsai repülőgép-szerűen ereszkednek le a talajra, először a hátsó kerekek érnek talajt, csak ezután érnek le az első abroncsok. Így elkerülhető az ujjak talajba fúródása, nincs gyepkárosodás és takarmány-szennyeződés sem.

Az oldalra terítő verziók egy ponyva segítségével képesek két vékony rendet képezni, egyet középre és egyet oldalra.

kep_08.png (30 KB)

kep_010.png (273 KB)

Robusztus segédváz futóművel, masszív abroncsozás (40km/h), tökéletes talajkövetésű rotorok és intelligens rotorkiemelés – mindegyik a minőségi és hatékony munkát szolgálja

 

MASSEY FERGUSON RENDTERÍTŐK – 4.5 ÉS 12.7 MÉTER KÖZÖTT TÖBB MINT EGY TUCAT VERZIÓ, MIND EGYSZERŰ MŰSZAKI MEGOLDÁSOKKAL ÉS  ROBUSZTUS FELÉPÍTÉSSEL!

A Massey Ferguson rendterítőinek összes változatán állítható a terítési szög, így bármilyen takarmány/termény átforgatására alkalmasak. A legnépszerűbb hazai típusokban központi, hidraulikus emelőrendszer és hozzá tartozó munkahengerek dolgoznak annak érdekében, hogy a külső rotorokat is egyidőben lehessen emelni. Ezáltal még egyenetlen talajon is tökéletes a munkavégzés.  Az MF kínálatában többségében hárompont függesztésű gépek találhatók, de a 10 méter munkaszélesség feletti verziók vontatott kivitelben érhetők el.  A rendterítők 4-6-8 vagy 10 rotorral rendelkeznek.

 

 

kep_11.png (1.29 MB)

Robusztus felépítés, minőségi munka: zárt rotorfejek, erős zártszelvény váz, alapfelszereltségű terítésiszög állítás és rendhatároló. Függesztett és vontatott kivitelek egyaránt elérhetők. A fogtartó karok széles felületen rögzítettek a rotorhoz.

Az alapfelszereltség része a fogak elvesztése elleni védelem – így nem hagyunk hátra a takarmányban az állatok számára veszélyes tárgyakat. A fogtartó karok széles felületen érintkeznek a rotorral és csavarral vannak rögzítve rá, csakúgy mint a fogak a karokra.  A megoldás eredményeképpen egyetlen kar/fog cseréje is egyszerű és költség-takarékos. így az erőátvitel is tökéletesen megvalósul: a traktor kardán által leadott forgatóerő szinte veszteség nélkül ér le a talajra. Ezért az MF rendterítők meghajtásához kisebb lóerejő traktor is elég, illetve a termény átforgatása is kíméletes, de rendkívül hatékony.

További információ:

Dojcsák János
üzletágvezető
Mobil: +36 70/3310-411
E-mail: dojcsak.janos@agrokerholding.hu

E-mail: gep@agrokerholding.hu


Területi gépértékesítők:

Gilányi István
területi értékesítő (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Szabolcs - Nyírség)

Mobil: +36 70/3310-441
E-mail: gilanyi.istvan@agrokerholding.hu

Bódi László
területi értékesítő (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Szatmár - Bereg, Borsod megye)
Mobil:  +36 30/5739-995
E-mail: bodi.laszlo@agrokerholding.hu

 


Munkatársak:

Telekfi Mihályné
Mobil: +36 70/3310-438
E-mail: gep@agrokerholding.hu

Bihari Imre
Mobil: +36 70/3755-327
E-mail: gep@agrokerholding.hu

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen