WebshopCímke

Yara-lombtrágyák

2023. 06. 15.

A Yara lombtrágyáiban egyszerre találjuk meg a minőséget, a termékek specifikus összetételét, a biztonságot, a megfizethető, termelőbaráti árakat, s emellett egyes termékeknél különleges ajánlattal is segítjük a vásárlóinkat.

Gyümölcstermesztő partnereink a szüret közeledtével célzott lombtrágya-kezelésekkel nagy mértékben tudják javítani az ültetvényük kondícióját, a gyümölcs tárolhatóságát, szállíthatóságát, színeződését. A Yara termékek kínálatából lombtrágyázásra a következő termékeinket ajánlom a termelőink figyelmébe a fenti célok elérése érdekében:

A gyümölcstermesztőknek kifejlesztett egyik termékünk a YaraVita Frutrel (N 70 g/l, P2O5 255 g/l, CaO 297 g/l, MgO 100 g/l, B 21 g/l és Zn 51 g/l). A termék minőségi alapanyagokból készül, ezért nincs esélye a perzselés kialakulásának. Több éves termelői tapasztalat szerint a termesztés során is tökéletesen vizsgázott a termékünk. A vegetáció során folyamatosan kell használni a YaraVita Frutrel-t, különösen az estleges stresszhelyzetek (pl. aszály, jégverés stb.) átvészelésére. Fontos, hogy szüret előtt 3 héttel végezzük el az utolsó kezelést. Átlagos felhasználási dózisa 2,5-3 l/ha.

A súlyos minőségi problémákat okozó kalciumhiány megelőzésére kalciumos lombtrágyát kell használnunk (a kötődéstől aktuális). Kultúrától, fajtától függően akár 4-8-szor is célszerű elvégezni a kezeléseket. A YaraVita Stopit-ból (CaO 224g/l) hektáronként 5-7 litert kell kijuttatni.

Az almában a szüret előtti színeződés segítésére használható piros fajtáknál a YaraVita Seniphos (N 41 g/l, P2O5 328 g/l és CaO 55 g/l). A kezeléseket a fedőszín megjelenésekor kell elvégezni, és 10 nap múlva a jobb hatás érdekében célszerű megismételni és önmagában kijuttatni. Kíméletes, de nagyon gyors, fajtára jellemző színt tudunk elérni.

A szárazanyag, a szín fokozására egy folyékony magas káliumtartalmú lombtrágyát javaslunk, amely a YaraVita Safe K (N 45 g/l, K2O 510 g/l). A hektár dózisa 5-10 liter.

A felsorolt termékek magas hatóanyag-tartalmúak és a konkurens termékekhez viszonyítva kedvező az áruk. A formulációnak köszönhetően nincs perzselés. A termékek kijutásával tehát elérjük a fajtára jellemző szín-, íz- és zamatanyagok kialakulását, valamint a megfelelő méretet, a jó szállíthatóságot, tárolhatóságot és pulton tarthatóságot. A célok eléréséhez a YARA termékek jelentik a megoldást a lombtrágyázásban is.

A szántóföldi termelőknek szeretnék egy igen kedvező ajánlatot bemutatni.

A Yara Hungária Kft. egy szakmai alapokon nyugvó, napraforgótermesztőket segítő lombtrágya ajánlattal jelenik meg a piacon. Röviden a következőről van szó: a technológiai javaslatunkat az elmúlt évek kisparcellás kísérletei (Martonvásár, Dr. Árendás Tamás), illetve üzemi tapasztalataink egybehangzó eredményei alapján állítottuk össze.

termekek.png (431 KB)

1. kezelés: YaraVita Brassitrel Pro – 3 l/ha
Javasolt technológiánk alapja az olajos növények, így a napraforgó igényeit is teljes mértékben lefedő YaraVita Brassitrel Pro (N 69 g/l, CaO 125 g/l, MgO 116 g/l, B 60 g/l, Mn 70 g/l, Mo 4 g/l) növényspecifikus lombtrágyánk. A szükséges bór mellett molibdénnel és mangánnal járul hozzá a magas minőségű kaszat- és olajterméshez, jelentős magnézium és kalcium kiegészítés mellett. Külön kiemelnénk a bór kérdését, mert itt kiadunk 180 g/ha mennyiséget, amit kiegészítünk a technológiai javaslatunk másik termékével. A kijuttatás optimális ideje a növény 6-8 levélpáros állapota.

2. kezelés: YaraVita Bortrac – 1,5 l/ha
Yara-Vita-Bortrac.png (183 KB)A bórpótlás ideális terméke, mely 150 g/l bórt tartalmaz. A virágzás előtti állapotban javasolt kijuttatni. A bór a megtermékenyülésben, gyökérnövekedésben, a szénhidrátok, zsírok anyagcseréjében, fehérjeszintézisben és a tápanyagszállításban nélkülözhetetlen szerepet betöltő mikroelem. A két kezeléstől átlagosan háromszoros megtérülés várható. Növényvédő szerekkel való keverhetőségről a www.tankmix.com felületen lehet tájékozódni. Ezen termékek természetesen más növényeknél is sikeresek (pl. szója, cukorrépa, mák), az azokra vonatkozó technológiát a honlapon érdemes keresni.

És most a csomagról: 70 hektáros YaraVita lombtrágyázási csomag, mely tartalmazza: 210 l YaraVita Brassitrel Pro + 110 l YaraVita Bortrac termékünket. A csomag megvásárlásakor kereskedő partnereink 20 liter YaraVita Brassitrel Pro-t és 10 liter YaraVita Bortrac-ot jóváírnak Önöknek.

Az ajánlat 2023.05.02. és 2023.06.30. között érvényes. Yara lombtrágya csomag: terméstöbblet és jóváírás Yara Hungária Kft.

További információkért látogasson el a yara.hu weboldalra.

knowledge_grows.webp (7 KB)

Kovács András
+36 30 689 8095

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: zárva Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen