WebshopCímke

Biztonságos és jövedelmező termelés a SAATEN-UNION őszi búzáival

2023. 09. 19.

A növénytermesztés hatékonyságát a fajtahasználat alapjaiban meghatározza. A fémzárolt vetőmag pedig garanciát jelent a választott fajtában megtalálható kedvező tulajdonságok gyakorlati hasznosítására.

A fajtaválasztásnak megalapozott és felelős­ségteljes döntésnek kell lennie, amelynek során kiemelkedően fontos a termesztési cél­nak megfelelő, az agronómiai, piaci és feldolgozói igényeket hosszú távon bizton­ságosan és stabilan kiszolgáló fajtával vagy hibriddel kapcsolatban kialakult bizalom.

A SAATEN-UNION kalászosnemesítése ennek tudatában törekszik a korszerű és modern, széles tenyészidő-választékot biz­tosító őszibúza-termékkörben a hagyo­mányos értékmérőkön túl kiemelten kezelni a kiváló környezeti alkalmazkodó­képességet, a nagy hozambiztonságot és a stabil betegség-ellenállóságot egyaránt. Ezért a hazai körülményekre ajánlott hasz­nos tulajdonságok terén sem a nemesítés­ben, sem a fajtahasználat megfogalmazá­sában nem ismerünk kompromisszumot. Már az ajánlatunkban szereplő kalászos fajták és hibridek közül az adott célnak és körülményeknek legmegfelelőbb kiválasz­tása segíti a gazdaságokat abban, hogy végeredményben nagy és kiváló minő­ségű, fenntartható módon előállítható termést takarítsanak be. Az ezzel az össze­tett szemlélettel nemesített és tesztelt faj­ták és hibridek biztonságos igazodási pontot jelentenek, így a szerepük a köz­termesztésben jelentősen felértékelődött.

CAMELEON

Azoknak a termelőknek ajánljuk, akik kifejezetten változatos termőhelyi adottságok mellett, fokozódó szárazságra is hajlamos vagy különösen vadveszélyes térségben gazdálkodnak. Nagy és évjáratstabil ter­mőképessége előnyös korai tenyészidővel párosul. Az aszályra kiemelkedően jól re agáló, megbízható és strapabíró fajta, aminek köszönhetően évek óta ország­szerte kedvelik és keresik. A köztermesz­tésben szerzett tapasztalatok alapján a CAMELEON termesztésének előnyei egy mondatban összegezve: „A megbízható fajta, amely szép a szemnek és jó a zsebnek.”

CHEVIGNON

A legmagasabb termésszintet megcélzók fajtája. Csúcstermésre képes, tápanyag-hasznosító képessége példaértékű. A ter­mőhelyi feltételekhez jól alkalmazkodik, meghálálja a kifejezetten intenzív terme­lési környezetet, jól terhelhető, közép - érésű típus. Produktív tar kalászaiban takarmány- vagy euro minőségű termést érlel. A CHEVIGNON a fajtabúzák között: „A megzabolázhatatlan hozambajnok.”

APEXUS

Kifejezetten piacképes, acélos és piros szemű, mutatós és nagy értékű szemter­mést ad. A nagy hozammal termelhető, minőségi és kiemelkedően egészséges őszi búzát kedvelők választása. Oda való, ahol a termés magas minőségének és mennyiségének összhangja, a kiváló kom­penzációs képesség, a gyors fejlődési di­namika és a szárazságstressz-ellenállóság együttesen meghatározó kritérium a faj­taválasztásban. Az APEXUS azt tudja, amit egy minőségi búzának tudnia érdemes: „Prémiumminőség, kimagasló mennyiség.”

grain-banner.jpg (67 KB)

SU MENDOZA

Korszerű, jó minőségű, bőtermő malmi búza (sikeres GENIUS-keresztezés). Agronó­miai tulajdonságai, betegségekkel szem­beni ellenálló képessége kockázatmentes termesztést biztosít a középérésű szeg­mensben. Állóképessége, növényegészségi állapota nagyon jó, így növényvédelmi szempontból mérsékelt ráfordítás mellett hagyományos és ökotermesztésre is egya­ránt alkalmas. Szélsőséges időjárásban és évjáratokban is számíthatunk rá. Középé­résű, tar kalászú fajta, amelyben nagyon jól egyesül a magas minőség és a nagy termő­képesség. Az SU MENDOZA a minőségi búzák között új korszakot teremt, számos egyedi tulajdonsága van: „Malmi búza napjaink igényeire és piacára tervezve.”

SU ALVIUS

Fejlődési típusát tekintve járóbúza, amely rugalmasan használható őszi és tavaszi vetésekben is. Normál vetésidő­ben nagy termést hoz, megkésett őszi vetésekben jól kompenzálható vele az évjárathatás minden következménye. Hazánk valamennyi termőtáján magas minőségben termeszthető verseny - képes hozamszinttel, amivel ebben a kategóriában kiváló értékesítési és jöve­delmezőségi kilátásokat biztosít. Azokra a táblákra ajánljuk, ahol az őszi vetés időzítése a vetésforgó sokszínűsége miatt előreláthatóan kitolódik. Az SU ALVIUS rugalmasan használható a ve­tésváltásban és vetésforgóban, ez bizto­sítja sikerét a köztermesztésben. Hiszen
ez a fajtatípus: „A járóbúzák legújabb generációjának sikeres tagja.”

Varga Gábor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.

su_logo.jpg (34 KB)

5
megyében van telephelyünk
Agroker Nyíregyháza
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
70
éves a szakmai tapasztalatunk
A nyíregyházi székhelyű Agroker Holding Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szereplője a mezőgazdaságot kiszolgáló kereskedelemnek.
A 70 éves múlttal rendelkező nyíregyházi székhelyű társaság egyéni vállalkozók, őstermelők, társas vállalkozások részére 5 megyében biztosítja több ezer ügyfelének széles termék- és szolgáltatási kínálatát. A társaság számos regionális telephellyel rendelkezik.
Agroker Központ
Nyíregyháza
4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 7.30-16.00
Szombat: 7:30-13:00 (csak szezonálisan márc. 1-től júl 31-ig) Vasárnap: Zárva
Agroker országszerteAgroker országszerteAgroker
Regionális Központ Mezőtúr
5400 Mezőtúr, Miklósi u. 9.
Agroker
Regionális Központ Mezőzombor
37-es főút, 37-es km szelvény
Agroker
Regionális Központ Kisvárda
4600 Kisvárda, Török u. 11.
Agroker
Regionális Központ Fehérgyarmat
4900 Fehérgyarmat Szatmári utca 1.
Agroker
Regionális Központ Mátészalka
4700 Mátészalka, Jármi u. 57.
Agroker
Regionális Központ Nyírbátor
4300 Nyírbátor, Császári u. 81.
Agroker
Nyíregyháza
Agroker
Debrecen